El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Darias avisa que el consens sobre les mesures contra la covid “és cada cop més complicat”
  • CA

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dimarts que espera aconseguir “un nou acord” amb les Comunitats Autònomes al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a plantejar mesures cap a la nova normalitat després de les queixes de diversos mandataris autonòmics. Tot i així, ha alertat que el consens “és cada vegada més complicat”. “Intento buscar el consens i no diré que és impossible, però cada vegada és més complicat”, ha proclamat la titular de Sanitat durant el Ple de control al Govern del Senat. Aquí, el PNB ha preguntat a Darias sobre la seva opinió sobre la ‘rebel·lió’ de diverses autonomies que van decidir no acatar les normes del document que va ser aprovat dimecres passat en el Consell Interterritorial. Davant aquestes queixes de diversos mandataris autonòmics, el Ministeri de Sanitat ha proposat a les Comunitats debatre en el Consell Interterritorial d’aquest dimecres un nou document sobre mesures per a la ‘nova normalitat’.

Segons ha revelat la pròpia Darias, ha estat en contacte durant aquesta setmana amb diversos consellers autonòmics per a “buscar un espai de trobada”. En aquest punt, ha defensat que aquest plantejament del Ministeri es fa abans que arribi la sentència de l’Audiència Nacional sobre les mesures cautelaríssimes a la Comunitat de Madrid. En qualsevol cas, Darias ha expressat la seva “mà tendida” a les autonomies i s’ha defensat assegurant que en ella sempre trobaran “respecte a les competències autonòmiques i a l’àmbit d’actuació” de cada Comunitat.

Això sí, la ministra ha volgut fer una cronologia que va portar al Consell Interterritorial a aprovar, amb el vot en contra de sis comunitats, el document de ‘nova normalitat’ que ha provocat la queixa de diverses autonomies. En aquest context, Darias ha justificat aquestes noves restriccions perquè, segons ha defensat, els documents que estaven vigents estaven “descontextualizats”. Aquí, ha destacat que van ser alguns membres del propi Consell els que van demanar actualitzar aquestes declaracions d’actuacions coordinades. “El que vam fer va ser crear un grup de treball i fruit d’això va sorgir el text que, sense tocar per respectar el treball d’aquest grup, va ser al Ple del Consell Interterritorial”, ha reivindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa