Madrid deixa Catalunya fora de les zones que poden reobrir l’oci nocturn

La ministra de Sanitat ha anunciat que aquesta nit arribaran noves dosis de la vacuna d'AstraZeneca

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimecres que el sector de l’oci nocturn podrà obrir als llocs on el nivell d’alerta sigui 1 i la incidència es trobi per sota de 50. Això deixa fora Catalunya, que en té 110. En aquestes comunitats, l’oci nocturn només podrà obrir fins les 2 de la matinada, tot i que més endavant es podria ampliar fins a les 3. La decisió s’ha pres en contra de la voluntat de Catalunya, Madrid, Euskadi, Galícia, Andalusia i Múrcia. La intenció del govern espanyol és anar “reactivant gradual i progressivament” la normalitat. “Faig una crida a totes les comunitats autònomes per arribar a una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants”, ha demanat Darias, que considera “molt important” estar en nivells baixos per anar tornant a la normalitat, “no només a l’oci nocturn sinó a la restauració i els espectacles”.

Juny serà un mes excepcional

A banda, la ministra ha anunciat que aquesta nit arribaran noves dosis de la vacuna d’AstraZeneca a l’Estat. La ministra ha celebrat l’arribada “rècord” de noves dosis en la roda de premsa després de la interterritorial de Sanitat. “Juny serà un mes excepcional”, ha assegurat. La ministra de Sanitat ha anunciat una roda de premsa la propera setmana per tal d’explicar el funcionament del passaport covid a l’Estat. La ministra també s’ha compromés a donar dosis de vacunes als països pobres a partir del moment en què el 70% de la població espanyola estigui vacunada. Darias ha aprofitat per anunciar que el govern espanyol treballa en un protocol perquè els tests d’antígens puguin vendre’s a les farmàcies.

Segona dosi per als essencials vacunats amb AstraZeneca

“No hem sabut transmetre a la ciutadania que la millor opció per als essencials vacunats amb AstraZeneca era una segona dosi de Pfizer”, ha afirmat Darias després de ser interpel·lada sobre si ha estat “un fracàs” que la població hagi preferit AstraZeneca a la vacuna recomanada pel govern espanyol per a la segona dosi. La ministra ha reivindicat la decisió de Sanitat assegurant que el Canadà ha adoptat la mateixa decisió que Espanya perquè l’estudi espanyol CombivacS “comença a tenir prestigi internacional”.

Situació actual

Darias ha explicat que el país es manté en una bona situació amb una incidència acumulada de 118. Tot i així, ha diferenciat dos grans grups de població, per una banda els majors de 50 anys, en què l’incidència s’ha estabilitzat, i per l’altra el grup de menors de 50 anys, on l’incidència ha incrementat. “Entre els majors de 60 anys, el 95% ha rebut almenys una dosi”, ha afirmat la ministra, que ha agraït als sanitaris el seu esforç per augmentar el ritme de vacunació.

Comentaris

  Manel 02/06/2021 8:22 pm
  Mentre hi hagi un sol català sense vacuna no haurien de donarne cap als països de fora, i si s´ha de fer, com a mínim que imposin unes condicions primer, com un compromis a repatriar tots els seus il.legals.
   Pedro 02/06/2021 10:00 pm
   ¿ Has considerado los catalanes que no quieren ponerse la vacuna o sólo hablas por tí?
    un talp 03/06/2021 12:49 am
    Els humans que no volen vacunar-se, haurien de ser desterrats. Si, si, de la Terra!

Nou comentari