El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Damm crea Equilater, una nova cervesa inspirada en la ciència aromàtica
  • CA

Equilater és el nom de la nova cervesa Imperial Stout creada per Estrella Damm, elaborada mitjançant el maridatge molecular. La nova producció és fruit d’una col·laboració dels mestres cervesers de Damm i el sommelier i creador d’harmonies moleculars François Chartier, que han estat els encarregats de presentar-la en societat en un acte aquest dimecres al migdia a l’Antiga Fábrica Damm de Barcelona.

Damm va interessar-se per la creació d’aquesta cervesa temps enrere en conèixer el treball creatiu de Chartier al voltant de la “raó científica en el maridatge” de molècules que havia aplicat en les seves receptes. La nova creació, que pretén revolucionar el panorama cerveser del país, és de gust intens i amb un 11% d’alcohol. La fermentació s’ha fet en dos mesos en bóta de fusta de castanyer del Montseny i s’han hagut de fer diversos experiments per aconseguir l’harmonia entre la cervesa i la fusta.

Franc?ois Chartier / Miquel Gonza?lez

Franc?ois Chartier / Miquel Gonza?lez

A Equilater s’hi troba la molècula anetole, que prové del fonoll i que lliga amb plats frescos, com el ceviche. També està present la molècula solerone, que es troba a les figues seques i que combina perfectament amb sabors caramel·litzats com, per exemple, una coca cruixent de foie i poma caramel·litzada amb curri. La molècula cyclotene, que està present a totes les cerveses de tipus Stout en les que predominen les maltes torrades, lliga amb una broqueta de pop a la brasa i porc confitat. I finalment, la molècula furfural, que prové de la maduració en bota, és perfecta per combinar amb un minicaneló tradicional de pollastre i tòfona. Aquestes combinacions les han pogut tastar les persones que han assitit a la presentació de la nova cervesa.

La nova creació està disponible a la botiga online de Damm (shop.damm.com) i, en els propers dies, arribarà a restaurants i establiments seleccionats. El llançament s’havia de fer a l’abril però la pandèmia ho va fer impossible. La primera edició de la cervesa és de 10.000 ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa