El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària per la Covid augmenta
  • CA

La pressió hospitalària per la Covid-19 presenta aquest dilluns un lleuger augment, segons mostren les dades del Departament de Salut. En les darreres 24 hores Salut ha notificat 17 persones més ingressades a causa de la Covid en centres hospitalaris de Catalunya. Pel que fa a les unitats de cures intensives (UCIs) també hi ha un augment de persones que hi han estat derivades, en concret tres persones més respecte el dia anterior. Ara en total hi ha 90 persones en llits de crítics.

Els nous casos confirmats per proves PCR o bé per tests antigènics (TA) son aquest dilluns 132, una xifra molt moderada d’acord amb la situació d’estabilitat de la pandèmia a Catalunya. La xifra de morts també es manté igual que diumenge, el balanç està ara en 23.993 defuncions des de l’inici de la pandèmia. La incidència acumulada a 14 dies ha pujat lleugerament de 46 a 46,18 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la velocitat de propagació ha quedat frenada a 1,16. La positivitat puja lleugerament fins a 1,65%.

Aquestes dades confirmen que la situació de la covid es manté a Catalunya sota control, el dia que precisament comença la vacunació conjunta de la grip i la tercera dosi per a persones majors de 70 anys als centres d’assistència primària del país. La situació però està pendent de veure quina és l’evolució que fa la variant Delta plus que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat durant el cap de setmana que ja ha arribat a Catalunya. Els experts asseguren que s’ha de ser prudent davant la nova variant i que la ciutadania ha de ser conscient que les restriccions són reversibles. Posen èmfasi en què la vacunació per si sola no és suficient i que cal mantenir algunes mesures com la mascareta i la distància de seguretat quan es pugui.

D’altra banda, la presidenta del comitè asssor d’experts sobre la Covid del Govern, Magda Campins, ha dit que aquest òrgan avala que en cas que pugin els contagis es pugui fer servir el certificat covid en altres àmbits més enllà de l’oci nocturn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa