La Comissió de Salut Pública vol limitar l’horari de bars i discoteques

La Comissió de Salut Pública estudia tancar els bars i restaurant a les onze de la nit i l’oci nocturn a la una de la matinada. Es tracta de l’organisme en el qual hi ha representades les comunitats autònomes i també el Ministeri de Sanitat, i la seva intenció és elevar els llindars de risc de contagi de la Covid-19, ara que comença una sisena onada del coronavirus. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies (ACN), aquesta comissió té sobre la taula un nou document que proposa augmentar els llindars dels nivells de risc actuals per assolir un major control del virus.

Ara per ara, es considera que els nivells epidemiològics espanyols són baixos, però segons informen algunes fonts a l’ACN, la proposta l’han elaborat tècnics de la Comissió de Salut Pública atès que algunes comunitats han demanat algunes restriccions en aquesta línia. Ara bé, el document d’actuacions de resposta coordinada és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar, o no, als seus territoris.

Aquesta notícia arriba el mateix dia que a Catalunya les dades epidemiològiques segueixen empitjorant. El nostre país ha registrat en les darreres 24 hores 10 defuncions i 12 crítics més a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals públics i privats. La sisena onada ja comença a notar-se i el nombre d’hospitalitats no fa res més que augmentar. En un dia se n’han registrat quatre més, de manera que aquest dimarts es comptabilitzen 504 persones que necessiten ser ateses en un hospital per superar aquesta malaltia.

Sí que és cert que ha disminuït la velocitat de propagació del virus, ja que la RT se situa en un 1,42; mentre que el risc de rebrot continua a l’alça i puja 13 punts, de manera que ja se situa en 220. Aquestes dades arriben després que en un sol dia el Departament de Salut hagi declarat 1.561 nous casos confirmats de coronavirus a través de PCR o test d’antígens.

Comentaris

  ...i ombra del que semblàveu ser, ERC. Novembre 23, 2021 | 15:02
  Sísenor, molt bé, Rufián. Pa chulo, mi pirulo.
  Esperant la quarta dosi. Novembre 23, 2021 | 15:19
  ÉS un virus tardaner?, li agraden les joldres de matinada? No serveixen les tres vacunes en 6 mesos?, tampoc serveix el passaport on hi estiguin anotades les 3 vacunes? No s'encomana abans de les 11? La joventud que ha passat pel tub del vaccí, també s'han de retirar i estar tancats a les cases? Ens poden petar els drets fonamentals en aquests casos els polítics? I si el metge no et vol signar la recepta? No s'entenen tantes prohibicions. No saben per a on van. I tant de bó sigui així, perquè el que estan fent amb nosaltres té un nom molt lleig.
  Esperant la quarta dosi. Novembre 23, 2021 | 15:29
  ÉS un virus tardaner i pernoctador?, li agraden les joldres de matinada? No serveixen les tres vacunes en 6 mesos?, tampoc serveix el passaport on hi estiguin anotades les 3 vacunes? No s'encomana abans de les 11? La joventud que ha passat pel tub del vaccí, també ens hem de retirar i estar tancats a les cases? Ens poden petar els drets fonamentals en aquests casos els polítics? I si el metge no et vol signar la recepta? No s'entenen tantes prohibicions. No saben per a on van. I tant de bó sigui així, perquè el que estan fent amb nosaltres té un nom molt lleig.
  Pere Novembre 23, 2021 | 18:50
  La comisión de salut pública no fa els deures i sol actúa com represora qué fácil es jugar amb els diners del altres. La primera pregunta que s'han de fer on se produiexen els contagis de COVID. Segons la prensa un dels llocs són els col.legis, suposo que deben de tenir uns protocolos. El que no parlem i no actúen el descontrol que ya en alguns locales d'oci nocturn, no servei de res el pasaporte COViD si dintre del local no porten mascareta cap individu, consecuencia un jove contagiat , vol dir que a continuación tenen la possibilitat molt alta els pares i els germans. Si us plau doneu voltes en aquestos locales i observeu i preneu les mesures adients i sortigueu de la vostra bombolla i feu la feina de camp i si a les hores no funciona preneu les mesures adients i no fer lo fàcil com ara i a fer de represors.
  Pau Novembre 23, 2021 | 19:21
  Pere, quins comentaris més poca-soltes que has escrit, t'has passat.
   Pere Novembre 23, 2021 | 21:45
   Pau, pot ser que no t'agradi , pero es lo que passe en alguns locales d'oci (no porten mascareta) i et puc dir per experiencia propia que ha casa meva amb agafat el COVIT i lo mateix cinc families que també estaben amb el.meu fill junts la mateix nit al mateix lloc d'oci i per estadística segú que aquella nit va haber més contagis. A les hores no fant bé la seva feina.

Nou comentari