Convoquen una vaga estudiantil el 8 de març per reclamar una “educació feminista”

El SEPC denuncia que les dones continuen patint "violència masclista" en diferents àmbits

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga estudiantil el 8 de març per reclamar una “educació feminista“. El sindicat denuncia que les dones continuen patint “violència masclista” en diferents àmbits, i fa una crida a buidar les aules i reivindicar la seva “llibertat”. Així considera que els estudiants són “la punta de la llança” del moviment feminista i recorden que l’educació ha de ser entesa com “una eina de transformació social” que empoderi les persones oprimides, acabi amb la violència física i estructural, i que deixi de perpetuar els estereotips i rols de gènere.

El SEPC ha insistit en la necessitat de “lluitar” contra un sistema “capitalista i patriarcal” que redueix les dones a “mercaderies”. També ha recordat que en el treball productiu, viuen “la feminització de la pobresa” i “l’escletxa salarial”. Un fet que se suma a una “doble jornada” derivada del treball reproductiu que s’assigna a les dones, “pel sol fet de ser dones”. 

A més, denuncien una “gran quantitat de violències masclistes” que les dones viuen “dia a dia”. Un sistema que també es reprodueix a les aules, on a més d’uns protocols “inefectius” i, a vegades, “inexistents”, consta d’una manca de perspectiva de gènere als plans docents.

Comentaris

  Ramon 01/03/2021 11:15 am
  Els "anticapitalistes", una de dues, o bé no tenen cap model alternatiu com a referència i per tant són imbècils, o bé sí que el tenen i per tant són uns fills de la gran puta perquè ja prou que ens imaginem quin és el model.
  FRAN BCN 01/03/2021 10:56 am
  Ho sento però penso que hem perdut el rumb
  Bot 01/03/2021 9:00 am
  Operació falsa bandera

Nou comentari