Els peatges s’aixequen abans d’hora

L'hora prevista era la mitjanit però a la Jonquera i la Roca ja s'han aixecat i se n'afegiran de forma progressiva

Ha començat l’aixecament de barreres a les autopistes catalanes després que els conductors del país hagin hagut de pagar durant dècades per accedir a les vies de circulació ràpida. La concessió de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33 acabava a la mitjanit i el govern estatal havia anunciat feia mesos que no es renovarien. Tres hores i mitja abans del compliment del termini, però, ja s’han eliminat els peatges de la Jonquera i la Roca del Vallès.

De forma progressiva s’hi aniran afegint la resta. Tot i això, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha recordat aquesta mateixa tarda, també des de la Roca, que l’eliminació de la barrera física no implica que els conductors deixin de pagar per circular.

Comentaris

  Avi 31/08/2021 9:54 pm
  Era una de les principals reclamacions per a molts independentistes.
   Cal dir-ho 01/09/2021 12:07 pm
   Ho sento però has escrit una rucada, ara per ara som encara sota sobirania espanyola i hi ha un munt de dubtes a aclarir sense resposta mentre no arribi l'estat propi en forma de república. Entre altres, ara a les autopistes "lliures", principalment el carril de la dreta per on hi circulen ( quan no s'avancen entre ells ) els camions de gran tonatge (els quals transporten mercaderies que s'haurien de traslladar per ferrocarril -un altre "tema"-) estan força desgastats per l'ús, i és clar els darrers mesos o anys, les "concessionàries" no han fotut res de manteniment. Ara qui el farà ? L'estat espanyol ? i si fa el mateix manteniment que a la N-260, per posar-hi un (mal) "exemple" ? Una altra qüestió, als que els hi agrada que hi hagi tant de turisme, com pensen que poden contribuir aquests usuaris de les carreteres del país ? No cal ni parlar-ne dels camions de gran tonatge principalment de la península, de la resta d'estats europeus i del Marroc, que travessen dia i nit constantment -ací no els fan aturar els caps de setmana com a França- el carrer major dels Països Catalans, altrament dit Via Augusta, AP-7 o E-15.
   Bon dia Avi 01/09/2021 1:16 pm
   No sigueu ingenu, hom no és independentista, o s'hi fa, per a aconseguir autopistes que "semblin" gratuïtes. Un cosa son les concessions a empreses privades, que ha estat fent l'estat espanyol a autopistes "rendibles", amb els guanys acumulats per un "empresaris" i una altra un peatge per ús o com li vulguis dir, que contempli el manteniment total, o parcial, d'aquesta mena de vies de circulació. Fes una cosa, si circules per exemple per la AP-7 fixat en l'estat i ondulacions del carril de la dreta, per on hi circulen constantment els camions de gran tonatge, és evident que darrerament les "concessionàries" tot esperant la fi de la concessió, no han fotut res, no han fotut un brot en manteniment. Qui en farà el manteniment ara? Si tenim en compte l'estat d'abandonament de les vies de titularitat estatal "traspassades" al govern de Madrid. Debatre com s'han de mantenir i gestionar les vies de comunicació, i si en calen o no, més, és sa i democràtic i una proposta d'entrada pot ésser algun tipus mínim de peatge, però. és clar que no vagi a parar a mans privades. Altrament farem el mec, mentre altres ciutadans i usuaris, camions... als seus estats fan pagar peatges, ara ells quan travessen el nostre país ho faran de franc, ells sí realment de franc, no com nosaltres a casa nostra i a casa d'ells. Per una altra banda els independentistes, hom suposa que els habitants d'estats independents ho son, no deixen d'ésser-ho pel fet de pagar, poc o molt, per circular per les seves autopistes...
  Georgiana 31/08/2021 9:59 pm
  Aquest setembre s’inicia el període de pagament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels vehicles de tracció mecànica, un tribut propi de la Generalitat, alineat amb la fiscalitat verda i sostenible que es promou des d’Europa per lluitar contra el canvi climàtic. No volies caldo? Doncs 3 tasses.
   Pere 01/09/2021 9:57 am
   Tota la raó, una presa de pèl. Ens prenent per rucs, els polítics de Madrid i els de Catalunya. És inaudit que hi hagi gent que celebri aquests robatoris. Si no ens espavilem continuarem pagant i pagant, una i una altra vegada. Encara que no vingui a cas, reviseu el tema de l'electricitat, qui s'enfronta a ENDESA mentre tingui les portes giratòries obertes?
    A en Pere i altres 01/09/2021 12:29 pm
    El tema de l'electricitat, és un tema espanyol. Fixeu-vos en allò que en diuen la "transició" (de la dictadura a la democràcia) que encara no l'han acabada, la qual no ha evitat que les oligarquies espanyoles deixin en pau els sectors essencials que havien estat monopolis de les oligarquies extractives, durant el franquisme, Campsa, Telefonica Nacional de Espana, elèctriques que tenen "concessions" per dècades de pantans de titularitat pública, concessions d'autopistes rendibles... tot els greuges que patim ara son hereus del franquisme i que la "transició" ha enquistat i ha permès continuar en les mateixes mans. Solament cal informar-vos un poc de com van passar del monopoli Campsa a les companyies actuals i compareu qui remenava les cireres i qui en son els propietaris ara; o "l'evolució" de Telefonica Nacional d'Espana, a ara Movistar, casualment la dominant "propietària" de la infraestructura espanyola de telefonia...; o el tema també punyent de les companyies elèctriques, l'aigua potable... i com han "funcionat" durant la "transició 78" les "concessions" de vies de circulació ràpida sobretot als Països Catalans i al nord de la península... Repasseu la història, feu memòria i compareu.
  Rufí 31/08/2021 10:17 pm
  No fotem ! Abans d'hora ? Però, si fa un munt d'anys que s'havien de treure ! Les concessions les han "renovat" durant un munt d'anys. Els catalans som massa mesells, massa "correctes" ! Els serveis públics no poden lucrar persones ni societats privades, diguem prou !
  L'impost de circulació per a que es???? 31/08/2021 10:37 pm
  No vull pagar untorn de treballadors en hores de baixa recaptacio.
  Un català 31/08/2021 11:12 pm
  Vaig treure el carnet, si carncet acabat amb T, ( en castellà és el permiso de conducir, no carné) el 1972 amb 21 anys i ja vaig començar a pagat peatges em vaig jubilar amb 70 anys (el 2020) cada dia pagaba i fins la setmana passada encara vaig oagar.....no us assembla una varbaritat?
   Via fora els adormits 01/09/2021 12:48 pm
   Que dius que vas treure ? Jo vaig obtenir el permís de conduir (ara en forma física de targeta o carnet) quan vaig fer 18 anys. Ara treballo (sense carnet) per a aconseguir la independència del meu país i alhora aconseguir el reconeixement, el lloc al món, el respecte... que gaudeixen d'altres estats europeus actuals, heu-los ací, Àustria, Estònia, Lituània, Letònia, Dinamarca, Txèquia, Grècia, Croàcia, Eslovènia, els Països Baixos, Portugal, Eslovàquia... i llurs institucions estatals, institucions culturals, llengües etc. Ni més ni menys. La resta fum i (mal)viure de l'aixecada, des d'Espanya, permanent i constant de camisa... Despertem-nos !
  Fins d'aquí 50 anys, res pagar a Catalunya 01/09/2021 8:52 am
  Ara, res de que Catalunya torni a pagar per les autopistes, ara que el reste d'espanya pagui 50 anys i quan les hagin amortitzat 157 vegades, que les alliberin, i si s'ha n de mantenir. Llavors, sí, fem ho entre tots.
   Independència 01/09/2021 1:21 pm
   Aconseguim la independència i que els espanyols s'alliberin de les seves cabòries tot sols. N'hi ha que no aconseguiu desconnectar mai d'Espanya, us cal fer un esforç, intenteu-ho, hi guanyarem tots.

Nou comentari