El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya rebrà 32,5 milions de l’Estat per modernitzar els estudis d’FP
  • CA

Catalunya rebrà 32,5 milions d’euros del govern estatal per modernitzar els estudis d’FP. És la part proporcional del pla aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres per a totes les autonomies amb l’objectiu d’impulsar aquest àmbit educatiu. La quantitat que es destina a Catalunya és la tercera més important de la distribució, per darrere d’Andalusia, amb prop de 57,5 milions, i la Comunitat de Madrid, amb 33,2. En total s’hi destinen 262 milions. En el marc d’aquesta iniciativa el Ministeri d’Educació i Formació Profesional ha impulsat la creació de més de 60.000 places d’FP per al curs 2020-21 amb una dotació econòmica de 121 milions. A banda, ha destinat prop de 128 milions a acreditar competències professionals arreu de l’Estat.

Els diners es distribueixen a través d’un Programa de Cooperació Territorial Extraordinari d’acord a diversos criteris relacionats amb la població activa, la dispersió geogràfica, el nombre d’empreses o el perfil demogràfic, entre d’altres.

El programa recull diferents iniciatives relacionades tant amb l’FP del sistema educatiu com amb l’FP per a l’ocupació. Destaca, per exemple, la posada en marxa d’un sistema d’avaluació i acreditació permanent de competències bàsiques i professionals amb un pressupost de 126,6 milions d’euros.

L’objectiu, afirma l’executiu estatal, és arribar a prop de mig milió de treballadors sense acreditació professional -i per tant, amb dificultats per accedir a llocs de feina amb millors condicions- fins al desembre de l’any vinent.

També es destinaran 11,6 milions a convertir 211 aules d’FP en espais de tecnologia aplicada que aproparan l’alumnat als recursos tecnològics lligats a la seva formació. A banda s’assignen 2,5 milions a crear prop de 500 aules d’emprenedoria perquè els alumnes puguin impulsar projectes empresarials propis.

Finalment hi ha una altra línia d’actuació relativa a la formació en digitalització aplicada als sectors productius que es destina al professorat d’FP i que està dotada amb 2,5 milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa