Catalunya rebrà 32,5 milions de l’Estat per modernitzar els estudis d’FP

El Ministeri d'Educació i Formació Professional destina a aquest pla 262 milions

Catalunya rebrà 32,5 milions d’euros del govern estatal per modernitzar els estudis d’FP. És la part proporcional del pla aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres per a totes les autonomies amb l’objectiu d’impulsar aquest àmbit educatiu. La quantitat que es destina a Catalunya és la tercera més important de la distribució, per darrere d’Andalusia, amb prop de 57,5 milions, i la Comunitat de Madrid, amb 33,2. En total s’hi destinen 262 milions. En el marc d’aquesta iniciativa el Ministeri d’Educació i Formació Profesional ha impulsat la creació de més de 60.000 places d’FP per al curs 2020-21 amb una dotació econòmica de 121 milions. A banda, ha destinat prop de 128 milions a acreditar competències professionals arreu de l’Estat.

Els diners es distribueixen a través d’un Programa de Cooperació Territorial Extraordinari d’acord a diversos criteris relacionats amb la població activa, la dispersió geogràfica, el nombre d’empreses o el perfil demogràfic, entre d’altres.

El programa recull diferents iniciatives relacionades tant amb l’FP del sistema educatiu com amb l’FP per a l’ocupació. Destaca, per exemple, la posada en marxa d’un sistema d’avaluació i acreditació permanent de competències bàsiques i professionals amb un pressupost de 126,6 milions d’euros.

L’objectiu, afirma l’executiu estatal, és arribar a prop de mig milió de treballadors sense acreditació professional -i per tant, amb dificultats per accedir a llocs de feina amb millors condicions- fins al desembre de l’any vinent.

També es destinaran 11,6 milions a convertir 211 aules d’FP en espais de tecnologia aplicada que aproparan l’alumnat als recursos tecnològics lligats a la seva formació. A banda s’assignen 2,5 milions a crear prop de 500 aules d’emprenedoria perquè els alumnes puguin impulsar projectes empresarials propis.

Finalment hi ha una altra línia d’actuació relativa a la formació en digitalització aplicada als sectors productius que es destina al professorat d’FP i que està dotada amb 2,5 milions.

Nou comentari