Can Ruti alerta que “el virus es troba en un moment que pot donar sorpreses desagradables”

Pere-Joan Cardona demana cuidar la salut mental de la població obrint la mobilitat

L’Especialista en Microbiologia de l’hospital Can Ruti Pere-Joan Cardona ha alertat aquest dijous que “el virus es troba en un moment que pot donar sorpreses desagradables”. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que si bé “fins ara hem estat picant pedra, ara estem picant grava i tenim al davant una bèstia ferida”. Ha apuntat que ara mateix el coronavirus veu com la immunitat augmenta entre la població i s’ha de veure obligat a variar i mutar.

No obstant, el doctor ha assegurat que és molt important cuidar la salut mental de la gent. És per aquest motiu que s’ha mostrat partidari d’aixecar el confinament comarcal i permetre la mobilitat. “Hem de mantenir la moral de la ciutadania”, ha dit, a més d’afegir que “viure la Setmana Santa amb condicions ens anima”.

Comentaris

  un marcià per l'espai sideral 11/03/2021 12:42 pm
  Una bèstia ferida, Pere-Joan Cardona? Un virus, una bèstia? Especialista en microbiologia? No sap que els virus no són éssers vius sinó informació? Potser caldria que revisés què són els exosomes. Tanmateix, seguir les ordres de la medicina de Rockefeller i les ordres de Soros són més rendibles, oi? Ens vol dir que el virus desitja la destrucció de l'espècie humana? Haver anat a la Universitat no és cap prova d'intel·ligència, sinó d'obediència al sistema. Pere-Joan Cardona també deu creure que la immunitat és l'última definició de l'OMS, i que només s'assoleix amb vacuna. Quina pena, quina veritable pena! No són metges, són mata-sans. Cap metge de veritat pot recomanar l'experimentació amb humans, i la vacuna no és una vacuna (no hi ha virus mort o atenuat, perquè ningú ha demostrat l'existència del virus) sinó un medicament inoculat en fase d'experimentació. No s'ha llegit els possibles efectes adversos declarats pels mateixos fabricants? Per què retiren la vacuna en molts països? Una bèstia ferida!
  Pere de Balaguer 11/03/2021 11:49 am
  Es fa difícil d'entendre com es pot parlar de bèstia ferida i acoquinar a la ciutadania, i a continuació parlar de salut mental. No dubto de l'elevat risc en que encara ens trobem ni de que calguin mesures serioses. Ara, potser aniria bé que, de tant en tant es digués que els virus ens necessiten vius, i que tot i que ara encara ens van matant, tampoc seria el primer cas en que aflorés alguna mutació que els fes menys virulents. Potser ens estalviaríem algun ansiolític.
  Avi Siset 11/03/2021 11:12 am
  I la vacuna d'Astra Zeneca/ Oxford vetada als avis. És increïble que els saberuts nostrats no sàpiguen comprendre els dissenys experimentals i les tabulacions de resultats i, sobretot, com es calcula l'eficàcia de les vacunes. És possible, però, que al 2050 tots estem ja vacunats.
   Net d'en Siset 11/03/2021 11:27 am
   No se si ho saps, però el nostre país encara roman sota sobirania espanyola, a banda de la part més septentrional. Les quantitats de vacunes, les desicions, vets... dependne de Madrid. Barcelona no és Andorra la Vella, per a entendre'ns.
  ABU SIMBEL 11/03/2021 10:09 am
  Al contrari senyor, es hora de extremar les precaucions per assegurar l'èxit d'aquí a pocs mesos. Si el preocupa la salut mental d'aquest irresponsables que es passen la vida al bar, amb la mascareta a la papada, fumant bevent i xarrant a quatre pams de l'inútil que tenen al davant, no pateixi que no tenen remei.

Nou comentari