Cabezas demana prioritzar la vacunació mundial abans que les terceres dosis

La secretària de Salut Pública recorda que "el virus continua circulant" perquè "no arriben les vacunes"

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha considerat aquest dilluns que és millor prioritzar la vacunació mundial que no pas administrar terceres dosis a les persones que ja tenen la pauta completa de la vacuna contra el coronavirus per reforçar la seva immunitat davant d’aquesta malaltia. En una entrevista a Rac1, ha reconegut que, encara que no hi hagi prou estudis científics al respecte, el més lògic és que una tercera dosi milloraria la protecció, però que si “el virus continua circulant” és perquè “no arriben les vacunes“.

“Davant d’una pandèmia calen solucions mundials”, ha insistit, a més de lamentar que hi ha països on encara només s’hi ha pogut vacunar l’1% de la població. Aquestes dades són les que fan assegurar a Cabezas que “la Delta no serà l’última variant de Covid-19 que ens trobarem“. També ha explicat que els símptomes que es registren davant d’aquesta malaltia són més similars als d’un encostipat que els de la grip, i ha destacat la mucositat i el dolor de gola.

Així doncs, Cabezas ha defensat l’actual protocol de vacunació, i ha assegurat que una persona amb dues dosis de la vacuna ja té una bona protecció davant la malaltia, aixói com algú que l’ha patit i a qui se li ha administrat una dosi del vaccí. Sí que ha puntualitzat que la variant Delta és “més transmissible“.

Comentaris

    Pol 26/07/2021 12:25 pm
    Sempre cal puntualitzar "l'autoritat espanyola" que va anunciar de forma prematura el proppassat 25 de juny, la fi d'haver-se cobrir boca i nas, a l'exterior, amb l'excusa de no sabem què d'uns somriures i l'altre dia sense encomanar-se a ningú va deixar anar allò de la tercera dosi... Ens cal la independència política com a eina d'autogovern i de presa de decisions sense interferències ni tuteles de Madrid. De moment pels carrers del nostre país cal fer, i la majoria fem, el mateix que abans del 25 de juny i ens apartem dels que no en duen i alhora intentem convèncer la gent de la importància de rebre el vaccí (dues dosis) , millor de Pfizer o Moderna.

Nou comentari