Un atac informàtic contra Movistar exposa dades personals dels usuaris

L’empresa telefònica Movistar ha advertit als seus clients que ha sofert un atac informàtic i que algunes dades personals dels usuaris han quedat exposades, segons informa l’agència ACN. D’acord amb les dades que ha donat a conèixer la companyia als seus clients s’hauria detectat una “activitat inusual” al seu sistema mitjançant “un accés irregular realitzat des de direccions IP sospitoses”.

La companyia afirma que ha bloquejat aquest accés irregular i que s’han establert “les mesures necessàries” perquè els fets no es tornin a produir. Malgrat tot, la companyia ha assegurat que lamenta que els atacants han pogut accedir a “dades bàsiques i d’identificació, dades de contacte i informació sobre productes i serveis contractats”. Ara bé, Movistar remarca que els atacants no han tingut accés a informació “sensible” com podrien ser informacions de facturació o registre de trucades.

En el missatge als usuaris, Movistar confirma que no té evidències que els atacants hagin explotat les dades que han obtingut a través d’aquest atac informàtic. La companyia demana disculpes als usuaris”per les molèsties que la situació els pugui ocasionar”.

Darrerament s’han produït diversos atacs informàtics d’envergadura que s’han convertit en notícia. Un dels que ha obtingut més ressò ha estat el que ha patit la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha trasbalsat la rutina de la comunitat universitària. També recentment ha patit un atac la companyia de cervesa Estrella Damm o la d’electrònica MediaMarkt. En alguns casos, els atacants intenten obtenir rescat per part de les empreses i institucions afectades.

La policia recomana no posar-se en contacte amb els atacants ni pagar rescats perquè mai es té la certesa que puguin complir amb la seva paraula. De totes formes, les víctimes dels atacs es poden veure temptades de fer-ho. La policia demana que es denunciïn els atacs informàtics per poder ser investigats i es pugui atrapar els delinqüents que els fan.

Comentaris

  Jathodire Novembre 13, 2021 | 13:06
  Vomistar tampoc notificaria si fos cert que haguessin tret dades personals, són així de "professionals".
  Anònim Novembre 13, 2021 | 16:54
  Mton c.OVISTAR ÉS MÉS QUE UN CLUB, ÉS UN PUTICLUB-
  Jubilat Novembre 14, 2021 | 07:01
  Poques coses hi ha tan fràgils i vulnerables com els dispositius electrònics. Però la gent creu que son segurs. I passen coses com aquesta.
  Jubilat Novembre 14, 2021 | 07:01
  Poques coses hi ha tan fràgils i vulnerables com els dispositius electrònics. Però la gent creu que son segurs. I passen coses com aquesta.

Nou comentari