A partir d’avui,, s’anirà incorporant progressivament taronja d’origen local a totes les botigues. A més, aquesta mateixa setmana també s’han començat a oferir llimones autòctones als clients .

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines el 2021. El volum més gran és el de taronges, que s’estima que assoleixi les 170.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 45.000 tones i el de llimones arribarà a les 20.000 tones.

Les taronges es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos, i les mandarines estaran disponibles a granel, en malles d’1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla. Les llimones s’oferiran en malla d’1 quilo i a granel. Les diferents varietats procedeixen de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Catalunya, Andalusia i les Canàries.

Aquests cítrics provenen dels proveïdors Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer.

Mercadona compra a més de 2.500 agricultors d’arreu d’Espanya i manté un compromís ferm amb el sector primari. És per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d’origen local.

Treballador de Frutinter al campo, durant la recollida de cítrics

Fruites i verdures de temporada

La companyia de supermercats dona suport a la iniciativa “Fruites i verdures de temporada” del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s’emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa