El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon calcula que la variant Delta Plus no afectarà la desescalada
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dimecres que calcula i “desitja” que la variant Delta Plus no afectarà a la desescalada que s’està practicant actualment a Catalunya, amb un retorn de gairebé plena normalitat. Ha argumentat que el fet de mantenir la mascareta en molts espais -i també que sigui una variant que no esquiva les vacunes contra el coronavirus- fa que no hagin de sonar les alarmes respecte aquesta nova variant. També ha dit que els pocs estudis que hi ha sobre la Delta Plus “no poden confirmar” encara quina “infectivitat” i quin “impacte” pot tenir a la població.

Preguntat per l’aplicació del certificat digital o passa port Covid en àmbits com la feina, el conseller ha recordat que “el Govern ja ha manifestat que la seva extensió s’ha d’aplicar quant menys millor“. Ha recordat que l’executiu català va demanar aplicar-lo en l’oci nocturn, perquè és és un lloc en el qual “a partir de les tres de la matinada i suat és difícil mantenir la mascareta”. “La petita pèrdua de llibertats no supera el benefici d’una activitat que fa molts mesos que estava tancada”, ha dit. En aquest sentit, ha dit que el Govern sí que es plantejaria demanar el passaport del coronavirus en altres àmbits si les dades epidemiològiques empitjoressin o si “augmentés la incidència”. “Llavors sí que el demanaríe, abans de fer tancaments o limitar l’aforament“, ha assenyalat.

Argimon també ha tractat la qüestió de les mascaretes a l’escola, concretament al pati. Ha volgut recordar que el Govern va crear un consell científic assessor al qual se li va preguntar sobre el tapaboques als centres educatius. Ha dit que el Govern està a l’espera de rebre l’informe. Argimon ja ha dit en altres ocasions que la seva intenció és que la mascareta desaparegui de les escoles el més aviat possible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quan no hi hagi paper de wc, sempre quedará el vostre passaport del covid. a octubre 27, 2021 | 09:52
    Quan no hi hagi paper de wc, sempre quedará el vostre passaport del covid. octubre 27, 2021 | 09:52
    Miserables, us passeu els nostres drets humans pel forro. Imposar, sempre imposar. De pas, imposeu-lo per anar-vos a votar, que no m'hi veureu pas, dolents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa