Argimon: “L’oci nocturn s’ha d’obrir aviat”

El conseller considera que s'ha de fer aviat perquè a "ajudarà" a reduir el nombre de 'botellons'

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que l’oci nocturn “s’ha d’obrir” aviat per tenir un oci nocturn “regulat”. Tot i no avançar cap data concreta d’obertura de l’oci nocturn, podria ser d’aquí dues setmanes, Argimon considera que s’ha de fer aviat perquè a “ajudarà” a reduir el nombre de ‘botellons’. També ha dit que aviat s’ampliarà l’horari nocturn de bars i restaurants, que podria ser fins la una de la matinada. Ho ha dit durant la seva primera compareixença com a conseller de Salut, des de Granollers.

Pel que fa a la restauració, ha apuntat que s’està estudiant ampliar el seu horari d’obertura, que actualment arriba fins el punt de la mitjanit. “Obrir fins les 2.00 h no és possible”, ha apuntat, deixant entreveure que l’hora límit seria la una de la matinada.

EL TSJC es pronuncia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest dimarts al matí mantenir el tancament de locals com discoteques, bars musicals o karaokes. Ha resolt els recursos presentats pel sector de la restauració i l’oci nocturn i ha inadmès les seves sol·licituds de reobertura. El TSJC conclou que no es donen les circumstàncies per entendre que són de caràcter urgent i, per tant, es dona trasllat a l’advocacia de la Generalitat i es fixa per al proper dia 7 juny, com a data límit per a la presentació d’al·legacions.

Pendent de la nova franja

Argimon no ha volgut avançar la data en què la població de 40 a 49 anys podrà començar a rebre la vacuna, si bé ha puntualitzat que això passarà “quant abans millor”. El conseller ha considerat especulatiu i temptatiu donar una data, i ha assegurat que en algunes ocasions en què s’ha apuntat un canvi de franja els centres d’atenció primària s’han col·lapsat de trucades. No obstant, fonts coneixedores han confirmat a l’ACN que la franja d’entre 40 i 49 anys començaran a rebre la vacuna en dues setmanes, previsió que va fer l’anterior consellera de Salut, Alba Vergés, sempre que el ritme de vacunació segueixi com fins ara.

Sense concreció sobre la mascareta

Amb la mateixa prudència s’ha pronunciat sobre el fi de l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta. “Tots busquem que sigui quant abans millor, però això també vol dir que la infecció i les dades han d’anar controlant-se més i més, i això s’aconseguirà amb vacunació”, ha apuntat Argimon. Algunes comunitats autònomes ja han plantejat que de cara al juliol es pugui deixar de fer servir en entorns concrets, com ara espais a l’aire lliure. El conseller deixa la decisió en mans dels experts, si bé ha apuntat que es restringiria l’ús de la mascareta en algunes activitats o situacions, sense donar-ne més detalls.

Sabadell i Granollers: dos nous centres de vacunació massiva

Aquest mateix dimarts han entrat en funcionament els dos grans centres de vacunació massiva que donaran cobertura a la regió sanitària metropolitana nord, i més concretament a les poblacions del Vallès Occidental i l’Oriental. Amb aquest objectiu, han obert potres els centres de vacunació de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell i del Palau d’Esports de Granollers.

El de Sabadell ha arrencat amb la previsió de començar a vacunar aquesta setmana unes 15.000 persones, si bé s’espera adquirir un ritme de vacunació de 6.000 ciutadans diaris, o el que és el mateix, 42.000 setmanals. L’espai s’ha adaptat, amb un control d’accés per carretera per filtrar únicament aquelles persones que es desplacin per a rebre el vaccí, i s’ha habilitat un servei de bus gratuït per arribar fins aquest espai de la ciutat. El punt de vacunació de Granollers ha rebut la visita del conseller aquest dimarts a la tarda, on ha comprovat amb els sanitaris el funcionament en el seu primer dia d’activitat. Aquí es preveu administrar unes 4.000 dosis diàries, arribant a les 28.000 setmanals.

Comentaris

  Doctor Strangelove 02/06/2021 7:26 am
  Quin friki, quan hi havia la tòtila de la Vergés deia tot el contrari. Doc.
  Anònim 01/06/2021 8:31 pm
  Aixó ho decidirà que realment governa i mana: el jutges, no pas els Sr Conseller.
   Rafael 01/06/2021 10:09 pm
   Al senyor conseller, li va grant el carrec. No pot fer declaracions tan temeraries.

Nou comentari