Argimon demana un perimetratge comarcal “efectiu”

El secretari de Salut Pública avisa que la situació actual és "poc sostenible" per al sistema sanitari

El secretari de Salut Pública, el doctor Josep Maria Argimon, creu que s’haurà de replantejar la mobilitat “en algun moment o altre” davant de la situació actual de la covid-19 a Catalunya. En una entrevista a Rac1, Argimon ha apostat per mesures “generals per a tot el territori i un perimetratge comarcal que sigui efectiu”, que permeti anar “a una alta comarca per raons essencials i no per anar a segones residències”. Amb tot, no ha volgut entrar a especular sobre eventuals noves restriccions en espera que s’anunciïn, si calen, el dia 28, data fixada pel Govern per a la revisió de les mesures. Argimon adverteix que la situació actual, amb més de 12.000 casos a la setmana i 332 pacients a l’UCI, és “poc sostenible” per al sistema sanitari.

El doctor Argimon ha afirmat que la incidència del coronavirus a la Cerdanya i el Ripollès és “molt elevada” i, preguntat per si es pot atribuir a la mobilitat del pont, ha respost que que “fa quinze dies les xifres eren quatre vegades menors”. El secretari de Salut Pública ha recordat que la mobilitat és la responsable de la propagació del virus: “Ho sabem i ho repetim, sempre és mobilitat“.

Per això ha demanat restringit la mobilitat “al màxim” i, preguntat per què no ho fa el Govern, ha justificat que són “decisions complexes” i que en tot cas serà el dilluns 28 de desembre quan s’anunciaran eventuals noves restriccions.

El doctor Argimon no ha volgut entrar a especular sobre si s’enduriran les restriccions i de quina manera, després que el Govern anunciés fa encara no una setmana les noves mesures, però creu que s’haurà de replantejar quina mobilitat està permesa. En aquests moments, el perimetratge és comarcal a Catalunya però hi ha moltes excepcions, com anar a segones residències, hotels o visitar familiars.

Nou comentari