El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aquests són els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
  • CA

La revista Forbes ha publicat, per cinquè any consecutiu, la llista amb els 100 millors metges d’Espanya en l’àmbit de l’assistència, la investigació i la docència. A la llista figuren metges que desenvolupen la seva activitat en centres públics i privats de gran part del territori espanyol, alguns d’ells tan emblemàtics com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Clínic San Carlos, Fundació Jiménez Díaz, La Paz o Gregorio Marañón.

Així com l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari de Creus, Hospital Universitari Porta de Ferro, Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Infantil Nen Jesús, Hospital Universitari Rey Juan Carlos, Hospital Universitari Verge del Rocío de Sevilla, Hospital German Trias i Pujol o l’Hospital Universitari Ramon i Cajal, entre més de 60 centres.

A la llista de 2021 figuren un total de 25 especialitats medicoquirúrgiques que van des d’Al·lergologia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Pediatria, Urologia, Otorinolaringologia, Hematologia o Cardiologia, fins a Ginecologia i Obstetrícia, Oftalmologia, Endocrinologia, o Neurologia, passant per Pneumologia, Traumatologia o Oncologia Radioteràpica, entre d’altres.

AL·LERGOLOGIA

A Al·lergologia destaquen la Dra. Carmen Vidal Pan, cap del Servei d’Al·lèrgies del Complex Hospitalari Universitari de Santiago, servei amb gran prestigi gràcies a la seva projecció internacional en el camp de la investigació; el Dr. Joaquín Sastre Domínguez, cap del Servei d’Al·lèrgia de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, a més de Professor Honorari del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid; el Dr. Óscar Cáceres Calle, director mèdic de la Unitat de Síndrome de Sensibilitat Central (SSC) de l’Hospital Viamed Santa Àngela de la Creu de Sevilla, que s’incorpora a la llista dels millors aquest any; i la Dra. Ana Pérez Montero, al·lergòloga amb una àmplia trajectòria professional tant a la medicina pública com a la privada i que, actualment, exerceix com a cap del Servei d’Al·lergologia d’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.

ANGIOLOGIA I CIRURGIA VASCULAR

L’especialitat medicoquirúrgica responsable del diagnòstic i tractament de les malalties de l’aparell circulatori és l’Angiologia i Cirurgia Vascular, i hi despunten dos metges ja recollits al llistat el 2021. D’una banda, el Dr. Manuel Miralles Hernández, cap de Servei d’aquesta especialitat a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València; i el doctor Pablo Gallo González, que dirigeix la Unitat d’Angiologia i Patologia Vascular de l’Hospital Ruber Internacional, a Madrid, i atén a l’Hospital San Rafael de Madrid.

CARDIOLOGIA

Les malalties cardiovasculars són actualment la segona causa de mort a Espanya després del coronavirus, entre els especialistes que tracten aquest tipus de patologies al nostre país destaquen el Dr. Borja Ibáñez Cabeza, director de Recerca Clínica del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC ) i cardiòleg intervencionista a la Fundació Jiménez Díaz, a més de cap de grup al CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV); el Dr. José Ángel Cabrera Rodríguez, un dels majoristes especialistes a nivell nacional i internacional, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, a més de cap de la Unitat de Cardiologia del C. H. Ruber Juan Bravo; el Dr. José Alberto San Román Calvar, cardiòleg que dirigeix l’Institut de Ciències del Cor (ICICOR) de l’Hospital Clínic Universitari de Valladolid, on és cap de Servei de Cardiologia; el Dr. Antonio Berruezo Sánchez, director del Departament d’Arítmies i de Recerca de l’Institut del Cor Teknon; i el Dr. José Luis Zamorano Gómez, cap de Servei de Cardiologia a l’Hospital Universitari Ramón y Cajal, que dirigeix l’equip de Cardiologia a l’Hospital Ruber Internacional i també treballa a l’Hospital Sanitas La Zarzuela.

CIRURGIA CARDÍACA I CARDIOVASCULAR

A Cirurgia Cardíaca i Cardiovascular hi ha el Dr. Alberto Forteza Gil, cap del Servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Porta de Ferro i cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid; la Dra. Manuela Camino López, cap d’Unitat de Trasplantament Cardíac Infantil al madrileny Hospital Materno Infantil Gregorio Marañón; Dr. Gonzalo Aldámiz-Echevarría del Castillo, coordinador del servei de Cirurgia Cardíaca als hospitals universitaris madrilenys Fundació Jiménez Díaz, Rei Juan Carlos, Infanta Elena i General de Villalba. En aquesta especialitat també hi ha el Dr. José Enrique Rodríguez Hernández, cap de la Unitat de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Ruber Internacional i cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de Ruber Juan Bravo i d’Hospitals Universitaris San Roque. Finalment, el Dr. Xavier Ruyra Baliarda, especialista en cirurgia cardiovascular i un dels experts més grans en reparació de vàlvules cardíaques, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (en excedència) i director de l’Institut del Cor Teknon.

CIRURGIA GENERAL I DE L’APARELL DIGESTIU

El Dr. Salvador Morales Conde, expert en cirurgia laparoscòpica i tècniques mínimament invasives, és cap de la Unitat d’Innovació en Cirurgia Mínimament Invasiva, Esòfag-Gàstrica i Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica del Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari Verge del Rocío de Sevilla. El Dr. Damián García-Olmo, és cap de Departament de Cirurgia General i Digestiva de la Fundació Jiménez Díaz. El Dr. Antoni de Lacy Fortuny, cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal i del Departament de Cirurgia Mínimament Invasiva a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, que també desenvolupa la seva activitat a l’Institut Quirúrgic Lacy de l’Hospital Quirónsalud Barcelona. El Dr. César Canales Bedoya, cap d’equip de Cirurgia General i Aparell Digestiu de l’Hospital Ruber Internacional; i el Dr. José Miguel Esteban López-Jamar, cap de la Unitat Endoscòpica de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid. A més, s’incorpora aquest any a la llista dels millors la Dra. Elena Martín Pérez, cap del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari La Princesa i primera dona al capdavant dels cirurgians espanyols en assumir aquest any la presidència de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC).

CIRURGIA MAXILOFACIAL

A l’especialitat de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Forbes ressalta el Dr. José Ignacio Salmerón Escobar, cap de Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial a l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón; la Dra. Lorena Flor Pingarrón Martín, cap del Departament Oral i Maxil·lofacial de l’Hospital Rei Juan Carlos de Móstoles, a Madrid; i al Dr. Juan Rey Biel, cap de Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial dels centres Rei Juan Carlos, Infanta Elena de Valdemoro i General de Villalba.

CIRURGIA PLÀSTICA, ESTÈTICA I REPARADORA

  • Dr. Pedro Cavadas Rodríguez, prestigiós cirurgià que es dedica a la reconstrucció microquirúrgica des de l’any 1994 i que, juntament amb el seu equip de cirurgians plàstics, duu a terme al voltant de 1.800 cirurgies cada any. La unitat de Microcirurgia i Cirurgia Reconstructiva del Dr. Cavadas es troba a l’Hospital Nisa 9 Octubre de València.
  • Dr. Vicente Paloma Mora, que dirigeix un dels equips de cirurgia plàstica i estètica de l’Institut Dr. Paloma del Centre Mèdic Teknon.
  • Dr. José Luis Martín del Yerro Coca, cap del servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora a l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.

CIRURGIA TORÀCICA

  • Dr. Francisco Javier Moradiellos Díez, metge adjunt del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar a l’Hospital Porta de Ferro i codirigeix el Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari Quirónsalud de Madrid, que ha aconseguit diverses fites amb cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci.
  • Dr. Florentino Hernando Trancho, cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, activitat que compagina amb la presidència de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica (SECT) i amb la seva participació al Grup Espanyol de Càncer de Pulmó ( GECP).
  • Dr. Ignacio Muguruza Trueba, cap del Departament de Cirurgia Toràcica als hospitals Fundació Jiménez Díaz, Rei Juan Carlos, Infanta Elena i Hospital Universitari General de Villalba.
  • Dr. Marcelo Jiménez López, cap de Cirurgia Toràcica del Complex Assistencial Universitari de Salamanca i coordinador de la Unitat de Robòtica del mateix des de l’arribada del robot Da Vinci.

DERMATOLOGIA

  • Dr. Eduardo López Bran, cap del Servei de Dermatologia i director de l’Institut de Malalties i Cirurgia de la pell de l’Hospital Clínic San Carlos, a més de director mèdic de la Clínica Imema.
  • Dr. Ricardo Ruiz Rodríguez, de Clínica Dermatològica Internacional i director de la Unitat de Dermatologia Mèdic-Quirúrgica, Estètica i Capil·lar de l’Hospital Ruber Internacional.
  • Dr. Pedro Jaén Olasolo, cap del Servei de Dermatologia a l’Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid que també exerceix a la seva clínica Grupo Pedro Jaén.
  • Dra. Yolanda Gilaberte Calzada, cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Miguel Servet de Saragossa.
  • Dr. Daniel Candelas Prieto, de Clínica Dermatològica Dr. Candelas, a Madrid.

DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE

  • Dr. Juan Álvarez-Linera Prado, director de l’Àrea de Neurorradiologia, Departament de Diagnòstic per Imatge, de l’Hospital Ruber Internacional.
  • Dr. Vicente Martínez de Vega Fernández, cap de Servei de Diagnòstic per Imatge de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.
  • Dr. Jaime Fernández Cuadrado, cap de Servei de Diagnòstic per Imatge de centres com el Rei Juan Carlos de Móstoles o Infanta Elena de Valdemoro, amb una àmplia experiència en Radiologia General, Radiologia d’Abdomen i Tòrax, i Radiologia Cardíaca.

ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ

  • Dr. Esteban Jódar Gimeno, cap del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, a més de treballar a Ruber Juan Bravo i Hospital San José de Madrid.
  • Dra. Susana Monereo Megías, que exerceix la seva activitat assistencial com a cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Gregorio Marañón, a més de formar part de l’Hospital Ruber Internacional, i també a la Unitat d’Endocrinologia i Nutrició de Vithas Internacional.
  • Dra. Clotilde Vázquez Martínez, que exerceix a la Fundació Jiménez Díaz com a cap de la Secció d’Endocrinologia i Nutrició i cap del grup d’Endocrinologia, Metabolisme i Nutrició de l’Institut de Recerca Sanitària d’aquest mateix centre les principals línies de treball del qual se centren en la diabetis, sobrepès, obesitat, lípids, nutrició i endocrinologia en general.

GINECOLOGIA I OBSTETRÍCIA

  • Dr. Ricardo Sainz de la Costa Abbad, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.
  • Dr. Julio Álvarez Bernardi, reconegut professional en Cirurgia del Càncer Ginecològic, així com en tractaments quirúrgics mínimament invasius que exerceix com a cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Infanta Sofia de Sant Sebastià dels Reis.
  • Dr. Manuel Albi González, cap del Departament de Ginecologia i Obstetrícia als hospitals Rey Juan Carlos, General de Villalba, Fundació Jiménez Díaz i Infanta Elena.
  • Dr. Guillermo Antiñolo Gil, director de la Unitat de Gestió Clínica de Medicina Matern Fetal, Genètica i Reproducció de l’Hospital Universitari Verge del Rocío de Sevilla.
  • Dr. Rafael Jiménez Ruiz, de l’Hospital Ruber Internacional, actual cap d’Equip de Ginecologia i Obstetrícia d’aquest centre, on també és cap del Servei de la Unitat de la Dona.
  • Dr. Miguel Ángel Herráiz Martínez que, amb una experiència de més de trenta anys, és cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Clínic San Carlos.

HEMATOLOGIA

  • Dr. Francesc Bosch Albareda, cap del Departament d’Hematologia de l’IOB Institute of Oncology i cap del Departament d’Hematologia i director del laboratori d’hematologia experimental a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.
  • Dra. Pilar Llamas Sillero, cap d’Hematologia i Hemoteràpia de l’Hospital Infanta Elena, el Rei Juan Carlos i la Fundació Jiménez Díaz.
  • Dra. Susana Rives Sola, responsable de la Unitat de Leucèmies i Limfomes del Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona.
  • Dra. Caballero Barrigón, cap d’Unitat Clínica i de Trasplantament del Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic Universitari de Salamanca, centre de referència per a Castella i Lleó i Extremadura en trasplantaments de medul·la òssia.

MEDICINA INTERNA

  • Dr. Ángel Charte González, eminència a Medicina Interna amb una àmplia experiència que, actualment, és director mèdic del Mundial de MotoGP i cap del servei de Medicina Interna a l’Hospital Universitari Dexeus.
  • Dr. Daniel Carnevali Ruíz, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.

NEUMOLOGIA

  • Dr. Joan Albert Barberà Mir, cap del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia Respiratòria de l’Hospital Clínic de Barcelona, a més de coordinador de la Línia de Recerca en Hipertensió Pulmonar del CIBERES, investigador de l’IDIBAPS i Coordinador del Projecte de Recerca EMPATHY.
  • Dra. Sarah Béatrice Heili Frades, metge adjunt del Servei de Pneumologia de la Fundació Jiménez Díaz, on és la responsable de la Unitat de Cures Intermèdies Respiratòries UCIR.
  • Dr. José María Echave-Sustaeta, cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, a més d’exercir en altres centres com l’Hospital La Luz i Ruber Juan Bravo.

NEUROCIRURGIA

  • Dr. Francisco González-Llanos Fernández de la Mesa, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Verge de la Salut de Toledo, a més d’exercir a l’Hospital Quirónsalud Sur Alcorcón, Hospital Vithas Nostra Senyora d’Amèrica de Madrid i Hospital MD Anderson Cancer Center Madrid.
  • Dr. Ricardo Díez Valle, cap del Departament de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz.
  • Francisco Villarejo Ortega, cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital La Luz.
  • Dra. María Dolores Varela Costa, neurocirurgiana especialista en cirurgia mínimament invasiva de columna, cirurgia endoscòpica lumbar i cranial a l’Hospital Quirónsalud de Barcelona.

NEUROLOGIA

  • Dra. Angels Bayés Rusiñol, experta en demències i pèrdues de memòria, síndrome de Tourette, tics i alteracions de la marxa i directora de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment al Centre Mèdic Teknon.
  • Dra. Mar Mendibe Bilbao, responsable de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital de Creus de Baracaldo, a més de ser la responsable del grup de Neuroimmunologia de l’Institut Biocruces.
  • Dr. Rafael Arroyo González, referent a Esclerosi Múltiple i Alzheimer que exerceix com a cap del Servei de Neurologia de Ruber Juan Bravo i de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.
  • Dra. María Luz Ruiz-Falcó Rojas, cap de Secció de Neurologia a l’Hospital Infantil Universitari Nen Jesús.
  • Dr. Javier Pardo Moreno, cap de Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, el Rei Juan Carlos i l’Infanta Elena.
  • Dr. Antonio Gil-Nagel Rein, que dirigeix el Programa d’Epilèpsia de l’Hospital Ruber Internacional i està vinculat al Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid.

OFTALMOLOGIA

  • Dr. Amadeu Carceller Gillamet, adjunt del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, on forma part del Departament de Glaucoma.
  • Dr. Ignacio Jiménez-Alfaro Morote, cap del Servei d’Oftalmologia de la Fundació Jiménez Díaz, entre d’altres hospitals madrilenys.
  • Dra. Elena Barraquer Compte, especialista en cirurgia de la cataracta i trasplantament de còrnia, directora mèdica adjunta i coordinadora de l’atenció al pacient del Centre d’Oftalmologia Barraquer.
  • Dr. Luis Fernández Vega-Sanz, cap del servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Central d’Astúries i Director Mèdic de l’Institut Oftalmològic Fernández-Vega, a més de president de la Fundació Princesa d’Astúries des del 2018.

ONCOLOGIA

  • Dra. Anna María Lluch Hernández, cap de Servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València.
  • Dr. Javier Hornedo Muguiro, cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid.
  • Dr. Josep Tabernero Caturla, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, director de la Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO) i responsable de la seva Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer.
  • Dr. Jesús García-Foncillas, director de l’Institut Oncològic OncoHealth.
  • Dr. Javier Cortés Castán, fundador i director de l’International Breast Cancer Center (IBCC).
  • Dr. Luis Madero López, cap de Servei d’Oncohematologia a l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús.

ONCOLOGIA RADIOTERÀPICA

  • Dr. Raimon Miralbell Izard, director mèdic al Centre de Protonteràpia de Quirónsalud de Madrid, el primer centre d’aquestes característiques a Espanya i que va tractar el primer pacient el desembre de 2019.
  • Dra. Elia del Cerro Peñalver, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica d’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, una de les pioneres en la introducció de les noves tècniques de la radioteràpia actual al nostre país.
  • Dra. Aurora Rodríguez Pérez, reputada especialista en Defensa Nuclear, Bacteriològica i Química, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Ruber Internacional.

OTORRINOLARINGOLOGIA

  • Dr. Alfredo García Fernández, cap de Secció d’Otorinolaringologia a l’Hospital Universitari 12 d’Octubre i responsable de la Unitat de Rinologia i Base de Crani Endoscòpica.
  • Dr. Carlos Ruiz Escudero, cap del Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital La Luz i Hospital Quirónsalud San José.
  • Dr. Raimundo Gutiérrez Fonseca, cap de Servei d’Otorinolaringologia i coordinador de la Unitat de Disfàgia de l’Hospital Universitari Rei Juan Carlos de Móstoles, a més de ser Secretari General de la Societat Espanyola d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (SEOR-CCC) .

PEDIATRIA

  • Dr. Lucía Galán Bertrand, pediatre, escriptora i sòcia fundadora de Centre Mèdic Creixent.
  • Dr. Jesús Argente Oliver, director de Departament de Pediatria de la Universitat Autònoma de Madrid i cap de Servei de Pediatria i Endocrinologia de l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús, també director del Laboratori de Recerca d’aquest hospital.
  • Dr. Fernando Cabañas González, cap de Servei de Pediatria i Neonatologia d’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid i de l’Hospital San José.

TRAUMATOLOGIA I CIRURGIA ORTOPÈDICA

  • Dr. Emilio Calvo Crespo, cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Fundació Jiménez Díaz, entre altres hospitals madrilenys, que el 2020 va assumir el càrrec de president de la Societat Europea de Cirurgia de Espatlla i Codo, fet que el converteix en el primer espanyol nomenat que ostenta aquest càrrec.
  • Dr. Pedro Guillén García, creador i cap del Servei de Traumatologia de la Clínica CEMTRO, considerat com un dels traumatòlegs més prestigiosos i un referent en traumatologia esportiva.
  • Dr. Ramón Cugat Bertomeu, director de l’Institut Cugat, a més de codirector del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, president de la junta mèdica i membre de l’equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalana i membre del equip mèdic de la RFEF.
  • Dr. Xavier Mir Bulló, expert en cirurgia de la mà, director de la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia del Departament de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Universitari Dexeus i director de la Unitat de l’Extremitat Superior i Microcirurgia de la Mà del mateix centre.
  • Dr. Miguel Villa Gil-Ortega, cap del Servei de Traumatologia Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Aljarafe.
  • Dr. Luis Álvarez-Galovich, expert en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia que exerceix l’especialitat a l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, on és cap de la Unitat del Servei de Patologia de Columna.
  • Dra. Inmaculada Gómez Arrayás, referent i pionera a Espanya de la cirurgia de reemplaçament articular, genoll i maluc amb sistemes de navegació que ocupa el càrrec de cap d’Equip de la Unitat de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l’Hospital Ruber Internacional.
  • Dr. Pablo Clavel Laria, cap del Departament de Neurocirurgia i Columna de l’Institut Dr. Clavel de l’Hospital Quirónsalud de Barcelona.

UROLOGIA

  • Dr. Antonio Alcaráz Asensio, cap de Servei de l’Hospital Clínic de Barcelona.
  • Dr. Javier Romero-Otero, director mèdic de ROC Clínic i director del Departament d’Urologia d’HM Hospitals a Madrid.
  • Dr. Miguel Sánchez Encinas, cap del Servei en l’especialitat d’Urologia a l’Hospital Universitari Rey Juan Carlos de Móstoles, a més de ser responsable de l’especialitat d’Urologia a l’Hospital Ruber Internacional; a tots dos centres és també cap del Departament de Cirurgia + Robòtica i Urooncologia.
  • Dra. Carmen González Enguita, cap del Servei d’Urologia a l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz.
  • Dr. Ramiro Cabello Benavent, metge adjunt del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz i els hospitals Rey Juan Carlos, Infanta Elena i General de Villalba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa