El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aliments per a 200 famílies vulnerables del Gironès amb doble vessant social
  • CA

Unes 200 famílies vulnerables que viuen al Gironès reben lots d’aliments a través del Consell Comarcal. Són productes de primera necessitat (llet, arròs, pasta, oli, galetes, cacau) que arriben a través de la Creu Roja. Fins ara, es repartien des d’un magatzem de Sarrià de Ter. Però l’augment de situacions de necessitat, agreujades per la pandèmia, feia necessari buscar-ne un altre. Per això, el Consell i la Fundació Els Joncs han unit esforços. Ara, des del magatzem de l’entitat, els usuaris del centre ocupacional preparen els lots i els entreguen a les famílies. L’acord té una doble vessant social perquè, com concreta el director del centre, Carles Salou, això permet als usuaris de la fundació “sentir-se realitzats ajudant els altres”.

Bona part del magatzem de la Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter l’ocupen palets amb aliments bàsics. En total, n’hi ha unes 13 tones entre pasta, llegums, conserves, galetes, cacau, tomàquet fregit, arròs… Es fan arribar a les famílies més necessitades a través del programa ‘Rebost comunitari’, que gestiona el Consell Comarcal a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt.

Els aliments, finançats en un 85% amb fons europeus, arriben al Consorci a través de la Creu Roja. “Repartim lots a unes 200 famílies vulnerables de la comarca, que sumen uns 780 beneficiaris, i que per desgràcia no poden cobrir aquesta necessitat bàsica”, explica l’educador social i tècnic referent del ‘Rebost comunitari’, David Marcos. Són famílies que viuen a pobles del Gironès on no hi ha cap centre de distribució d’aliments. Per exemple de Celrà, Sarrià, Bordils, Sant Gregori, Flaçà, Vilablareix, Juià, Sant Jordi Desvalls, Aiguaviva…

Fins fa poc, el magatzem del ‘Rebost comunitari’ es trobava als baixos d’un edifici de Sarrià de Ter. Però l’augment de demanda, que s’ha agreujat amb la pandèmia, feia necessari buscar-ne un altre. “A més, els lots es preparaven quan les famílies els venien a recollir; i això, sumat a què el lloc es trobava en una zona residencial, provocava cues i inconvenients per als veïns, perquè els cotxes aparcaven on podien”, concreta Marcos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa