79 estudiants catalans entre els contagiats en viatges de final de curs a les Illes Balears

Salut constata que els casos detectats són poc simptomàtics o asimptomàtics

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha confirmat 57 positius de covid-19, amb 262 contactes estrets, en un brot multitudinari detectat a viatges de final de curs d’alumnes de segon de batxillerat a Menorca entre l’11 i el 20 de juny. A més, s’han detectat 14 positius entre joves de Barcelona, amb 204 contactes estrets, en viatges similars fets en les mateixes dates a Mallorca. En aquesta segona investigació també s’han registrat, fins al moment, 8 positius entre joves de la Catalunya Central. Segons Salut aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o asimptomàtics i cal dur-ne a terme un bon estudi epidemiològic que necessita un cert temps.

El Departament de Salut demana a les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques que siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció davant la covid. També els reclama que estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i que col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes.

Salut també reitera la crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

Comentaris

  MHP 26/06/2021 9:09 am
  La culpa, de Madrid
  Manel BCN 26/06/2021 10:30 am
  Els joves com sempre, amb la seva punyetera mania de no saber renunciar a res, egoisme pur i pitjor els adults què ho han permès. Espero no afecti als adults del seu entorn.
  Ramon 26/06/2021 11:33 am
  Prou d'estar tothora contagiant enfermetats! A veure si ni que sigui ocasionalment encomanem malalties!

Nou comentari