150 positius de Covid obliguen Salut a intervenir una residència d’avis a Tremp

Des de dilluns, els casos del centre s'han triplicat

El Departament de Salut ha acordat intervenir la residència de gent gran de la fundació Filella-Sant Hospital de Tremp (Pallars Jussà) després que el nombre de casos positius de Covid-19 hagi pujat, des de dilluns, dels 57 als 150. A la residència hi ha un total de 143 residents i 70 treballadors. Dels positius, 120 són residents i els altres 30 els són treballadors.

A partir d’ara i de manera provisional, la direcció i gestió del centre l’assumirà Gestió de Servis Sanitaris (GSS) en substitució de la gestora actual, la Fundació “Sant Hospital de Tremp – Fundació Filella”. Segons Salut, la intervenció de la residència s’ha fet per “estabilitzar” el brot de Covid-19 que es va detectar el passat cap de setmana en aquest centre, després de realitzar-hi un cribratge massiu. Així doncs, ha afegit que vetllarà perquè l’activitat es presti amb “les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes”.

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l’Hospital Comarcal del Pallars. A més, ja s’ha activat el suport de l’Atenció Primària i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Aquesta intervenció té com a objectiu principal la realització d’un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Comentaris

    Verges una aplauso nazional.socialista 14/12/2020 11:46 pm
    Erc gover d'assassins, criminals i sanguinaris hitlerians, junqueras i si plegues, malvat assassi de ferrovial
      Verges una aplauso nazional.socialista 14/12/2020 11:46 pm
      Erc gover d'assassins, criminals i sanguinaris hitlerians, junqueras i si plegues, malvat assassi de ferrovial

Nou comentari