El 061 renova el seu contracte de fa dos anys amb la polèmica Ferrovial

La pròrroga es produeix mentre segueixen vives les crítiques pel contracte que es va fer amb la mateixa companyia pel rastreig de la Covid-19

El Govern ha renovat el contracte amb Ferrovial per la gestió del telèfon d’emergències 061, segons ha avançat la cadena SER aquest dijous. D’acord amb l’emissora, aquesta empresa ha cobrat uns 20 milions d’euros els darrers anys per la gestió d’aquest telèfon. Aquest contracte hauria expirat a finals de setembre i el Govern l’hauria prorrogat per un any més com a mínim per un valor de 10,5 milions d’euros.

La pròrroga d’aquest contracte es produeix quan encara es manté la polèmica per un altre contracte del Govern amb aquesta empresa per fer el rastreig de la Covid-19 des del servei del 061. El contracte pel rastreig, de 17 milions d’euros, va generar una gran polèmica en l’àmbit de l’atenció primària, que va reclamar que els diners es dirigissin al sistema de salut pública i no a una empresa de la qual se n’ha qüestionat l’eficiència a l’hora de fer el seguiment de positius de la Covid-19.

El contracte pel rastreig amb Ferrovial va arribar al Parlament, que en va demanar la cancel·lació immediata.

Nou comentari