El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xuclà acusa els independents de JxCat de “marcar el pas” del PDeCAT
  • CA

L’exdiputat al Congrés i des d’ahir dijous exmilitant del PDeCAT Jordi Xuclà ha carregat contra els independents de JxCat, als quals ha acusat de “marcar el pas” del PDeCAT i d'”allunyar-lo” de la seva ideologia. “Hi ha un grup de persones independents que han practicat la prepolítica i que han acabat marcant el pas i l’orientació política del PDeCAT“, ha assegurat aquest divendres en una entrevista amb SER Catalunya. Xuclà ha lamentat que hi hagi persones de JxCat que hagin irromput a la política catalana “amb una lògica d’aparteu les criatures” i hagin condicionat el posicionament del partit hereu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Ha posat com a exemple la modificació tributària per part del Parlament, que JxCat va aprovar i que toca tributs com el de successions. “No s’hi val votar la reforma de l’impost de successions i després fer una carta criticant l’impost de successions“, ha dit. A més, ha criticat els “complexes” de JxCat i que sovint els seus dirigents diguin que “estan a l’esquerra d’ERC”. Per això ha reivindicat la seva nova formació, el Partit Nacional Català (PNC), per donar resposta als “entre 200.000 i 300.000” catalans que reclamen un espai sobiranista però no unilateral i que “abasti des del centre-esquerra al centre-dreta”.

 

“El rei va nu”

Xuclà ha assenyalat l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont com a “populista” i ha criticat la gestió que es va fer de l’escenari posterior al referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i les “conseqüències terribles” de proclamar la independència sense capacitat per aplicar-ho. “Si es jugava a fer el cop de puny a la taula, t’havies d’assegurar que trencaves la taula perquè si no et trenques la mà”, ha advertit. Per això, ha afirmat que “el rei va nu” i l’independentisme no vol reconèixer que la tardor de 2017 “es va fer una cosa molt ambiciosa però mal preparada: proclamar la independència però plegar veles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa