El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VOX porta al jutjat els CDR per les guillotines contra el Borbó
  • CA

VOX ha presentat una denúncia al jutjat d’instrucció de Barcelona, contra el Comitè de Defensa de la República (CDR) per delictes contra la corona espanyola -de l’article 491.2 del Codi Penal- i delicte d’odi -contemplat i penat a l’article 510 del Codi Penal-. La formació ultraespanyolista considera que hi ha delicte en la protesta que el passat 3 d’octubre es va celebrar a Barcelona; en la qual es va guillotinar una fotografia del rei Felip VI i hi apareixia un cap de porc tallat a terra amb una corona.

L’advocada de Vox, Marta Castro, assegura en el seu escrit que la guillotina era de color groc, “com a representació del moviment independentista a Catalunya”. “A més, a la corona es podia llegir en català ‘ni oblit ni perdó’ en al·lusió al discurs realitzat pel cap de l’Estat” després del referendum d’octubre de 2017. Així mateix ressalta que a l’altra cara de la corona s’hi podia llegir “el teu destí, Borbó“.

En la denúncia s’explica el “clar afany de menystenir la imatge del Rei d’Espanya” i de “crear i expandir en l’ambient social la idea de propagar odi cap a aquesta institució i, per tant, a la Constitució“. “Romandre impassibles davant el greuge dels nostres símbols nacionals i constitucionals per intentar destruir-los seria transigir amb la comissió d’un delicte”, clou la denúncia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa