Vox diu que les notes de castellà dels alumnes catalans estan “absolutament manipulades”

El partit d'extrema dreta pretén abraçar la senyera i el català per al 14-F: "Són símbols espanyols"

El cap de llista de Vox a les eleccions al Parlament, Ignacio Garriga, ha assegurat aquest dilluns que les notes que obtenen els alumnes catalans en llengua catalana “estan absolutament manipulades“. “És una realitat“, ha afirmat en una entrevista amb TVE i Ràdio 4. Garriga ha garantit que Vox batallarà “per garantir que els pares puguin escolaritzar els seus fills en espanyol” perquè “no pot ser que en un territori d’Espanya com Catalunya” això no pugui ser per un sistema d'”imposició lingüística”.

El candidat ultra ha negat les dades acadèmiques dels alumnes catalans en castellà però també la veracitat de les enquestes que diuen que la gran majoria d’espanyols dóna suport a l’eutanàsia. També ha acusat els mitjans de comunicació de “manipular” el fet que el president del seu partit, Santiago Abascal, digués que el govern espanyol actual és el pitjor dels darrers 80 anys, incloent la dictadura de 80 anys: “No ens referíem al règim sinó a l’economia“.

Garriga ha tornat a defensar la prohibició dels partits polítics independentistes perquè volen “trencar els fonaments” de l’Estat espanyol. “No és il·legalitzar persones ni idees, sinó instruments“, ha argumentat. Així mateix, ha defensat la supressió de les autonomies i per això ha justificat concórrer als comicis previstos per al 14 de febrer, per “des de dins de la Generalitat” instar l’Estat a “acabar amb el sistema autonòmic”.

Sobre aquestes eleccions, que dubta que no se celebrin en la data prevista, ha explicat que Vox hi reivindicarà la senyera i la llengua catalana com a “símbols espanyols”. “Reivindicarem la senyera com a símbol del conjunt dels catalans perquè el separatisme l’ha segrestat”, ha dit.

Nou comentari