El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà aprofitarà la Bilateral per reclamar el traspàs de 56 competències i els fons europeus
  • CA

Llista de traspassos. En concret, 56. Això és el que portarà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat. Són traspassos competencials i patrimonials que pengen encara de l’Estatut malgrat la retallada del Tribunal Constititucional. En una compareixença d’aquest matí des del faristol del Parlament, Vilagrà -acompanyada del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró- ha apuntat algun dels traspassos que reclamarà com ara la gestió de les beques, salvament marítim i titulacions mèdiques a la famosa i històrica Disposició Adicional Tercera de l’Estatut sobre inversions.

Ara bé, aquesta reclamació serà costosa a la vista de les paraules de Vilagrà. De fet, la consellera ha denunciat “manca de voluntat” de l’executiu espanyol per tractar certs temes a la reunió prevista per dilluns vinent, com per exemple el repartiment dels fons europeus. Vilagrà també espera que la trobada s’hi pugui tancar un calendari de treball “intens” per a la tardor. La compareixença s’ha celebrat després després de reunir-se amb representats dels grups parlamentaris per informar-los sobre l’ordre del dia de la reunió. Hi ha assistit tots els grups menys la CUP, Vox i el PPC.

Pel que fa als traspassos, Vilagrà ha demanat que no s’encatin. “Els volem tots, i els volem ràpid”, ha insistit. També reclamaran que es facin efectius els traspassos de recursos contemplats a la disposició addicional tercera de l’Estatut, que Puigneró ha recordat que estan xifrats en 3.800 MEUR. D’altra banda, també volen negociar sobre temes com la regulació dels lloguers, la possibilitat d’aturar desnonaments, l’ordenació del litoral, l’IMV i els traspassos de recursos per a la Renda Garantida de Ciutadania, entre altres.

A més, Vilagrà ha avançat que hi volen tractar qüestions on preveuen més conflictivitat com el projecte de llei audiovisual, que asseguren que només protegeix la producció en llengua castellana.Per la seva banda, Puigneró ha explicat que hi volen plantejar qüestions relatives a normes polèmiques com la llei mordassa o l’anomenat ‘decretazo digital’ i ha avançat que demanaran saber l’opinió del govern espanyol per “evitar vulneracions de drets fonamentals”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Ripolles a juliol 29, 2021 | 12:19
    Juan Ripolles juliol 29, 2021 | 12:19
    la Bilateral , aquesta esta contemplada a la Constitució, no es una bilateral com la del Pais Vasco : ERC sou uns embaucadors !! i patetics !!!
  2. Icona del comentari de: Angelblau a juliol 29, 2021 | 13:03
    Angelblau juliol 29, 2021 | 13:03
    Són uns col·laboracionistes aquest de Exquerra
  3. Icona del comentari de: Manel a juliol 29, 2021 | 14:20
    Manel juliol 29, 2021 | 14:20
    Aquests són els que és varen passar dues decades acusant CiU d´autonomistes, viure per veure...
  4. Icona del comentari de: Ferran a juliol 29, 2021 | 14:54
    Ferran juliol 29, 2021 | 14:54
    A pesar de que no os hacen ni caso,el trilero mayor de borbónia querría oír la voz del monaguillo,y le sabe mal que no asista con el resto (para oír la voz de Catalunya) y salude al Page y otras aves de rapiña....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa