VÍDEO|Una periodista desmunta una mentida del cap de VOX a Balears sobre el català

Campos havia dit que els metges que no parlessin en català serien expedientats

Jorge Campos, dirigent de Vox a les Illes, va quedar en evidència quan la periodista Maria Llull, cap de redacció de l’ARA Balears, va desmuntar una mentida sobre la discriminació lingüística a la sanitat en una conferència de premsa. Campos havia criticat el govern perquè segons ell “expedienten tots aquells sanitaris que no parlin català”, però la periodista va aclarir-li que aquella afirmació era falsa: “És conscient que l’afirmació que acaba de fer és mentida? Que no s’expedienta cap metge per no parlar català, sinó que s’obre un expedient administratiu als metges que es neguen a atendre pacients que s’expliquen en català i que el metge pot respondre en l’idioma oficial que consideri convenient, que pot ser el català o el castellà?”.

Després d’aquesta resposta Campos es va quedar callat abans de demanar si li podia repetir la pregunta. La periodista s’hi va negar i el dirigent d’ultradreta no va contestar i va donar per acabada la conferència de premsa.

Comentaris

  Sarna con ajo no pica 09/09/2021 10:31 pm
  La historia i la posterior realitat la contrueixen els vencedors, vosaltres catalanets sou uns losers i a "muxa onra" q no pareu de votar a cokl·laboracionistes.
  Pepet 09/09/2021 10:55 pm
  Aquest merda d'impresentable és la púrria de Mallorca. Fora gentussa com ell.
  JordiP 09/09/2021 11:46 pm
  És el clar retorciment amb el qual els dretans extrems i els extremdretans a la oposició interpreten les accions dels que governen. Un altre exemple és aquell que diu "en Catalunya se multa al que rotulan sus comercios en castellano". Mentida. A Catalunya s'expedienten els comerciants que no rotulen, al meniys, en català, podent retolar en quats idiomes més els vingui en gana. Ah! I no s'obliga a catalanitzar el nom de l'empresa o el comerç. Ells sì que ho fan: recordo que als anys 40 el cinema Capitol era el "Capitolio". Hi ha una pila més d'exemples, des de marques comercials a noms de pila.
  JordiP 09/09/2021 11:49 pm
  Visto lo visto, i donada la facilitat amb que aquests cretans "durs" menteixen i manipulen, caldrà estar molt amatents a tot el que diguin, escriguin, twiteen i demés. Tota "diferència" amb la realitat ha de ser publicitada abastament, recalcant tots els detalls i, si se sap, l'objectiu de la manipulació.
  TON C. 10/09/2021 7:35 am
  no cal patir perque la premsa amiga la del régimen ja s´ho apanyarà per descontextualitzar-ho a LA MANERA ESPANYOLA.
  Ricard 10/09/2021 9:22 am
  Si parles en alemany tots els xenofobs castellans s'escarrassen per entendre't. Si, xenòfobs, que seleccionen una sola ètnia a la que discriminar, la catalana. I això és mama a tot Castella des de petits. I nosaltres callats, aguantant el seu racisme. Afortunadament tots els que es diuen "espanyols" i cstalans, que viuen entre nosaltres, saltaran immediatament indignats en la defensa dels catalans...
  Repúbliques catalana 10/09/2021 10:53 am
  Sobre els fills dels fracassats que han perdut la Guerre (la Guerre Civil va ser un tros de aqueste Guerre) i no admiteigent que Cat és une nació més fructíferes i avansade que la Castellà Mediaval. Visca Catalunya. Som tots catalans, uns insulars els altres al Nord i al Sud i lògicament amb diferències, però no tenim res de castellans-espanyols

Nou comentari