El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Valtònyc: “El meu delicte és ser d’esquerres, comunista i independentista”
  • CA

 

El raper Valtònyc, a qui la justícia belga ha deixat aquest dijous en llibertat provisional, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per denunciar que el seu delicte és “ser d’esquerres, comunista i independentista, i això sembla que a Espanya no és legal, et persegueixen i et posen a la presó”. “No he fet res més”, ha assegurat poc després de conèixer-se la notícia sobre la decisió de la justícia belga.

 

Valtònyc ha considerat que a l’Estat espanyol hi ha “un retrocés democràtic” i que “de democràtic li queda ben poc”. En aquest sentit, ha denunciat que “no ens deixen cantar, no ens deixen escriure tuits, ni votar com a poble”. En conseqüència, ha afegit, ha decidit “posar el meu cas al servei de la lluita pels drets humans perquè els meus companys tinguin un referent per la justícia”.

 

El raper també ha criticat la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal, instruments que, segons ha dit, “només serveixen per criminalitzar el poble i no compleix la seva funció, que és perseguir terroristes”.

Respecte a la decisió de la justícia belga, ha comentat que “no és la primera bufetada que li pequen a Espanya” i ha recordat la decisió d’Estrasburg sobre la crema de fotos del rei espanyol. “Crec que tornarà a passar exactament el mateix”, ha subratllat.

 

El cantant ha explicat que des de que va arribar a Bèlgica té feina, que ha llogat una casa, disposa de mòbil i que l’únic que vol fer és “fer vida normal i lluitar contra la injustícia, seguir cantant i fer concerts com a qualsevol país democràtic d’Europa”.

 

Valtònyc ha remarcat que “avui és lliure” i en canvi si s’hagués quedat a Espanya faria dos mesos que estaria empresonat. El raper està condemnat a tres anys per un delicte d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa