Valls, en contra de la immersió a la Catalunya Nord: “França no és Espanya”

"L'Estat, els valors republicans i la llengua han construït i unificat la nació" francesa, afirma

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona i exprimer ministre francès, Manuel Valls, ha defensat aquest divendres que la immersió lingüística no és possible al seu país perquè “França no és Espanya” i “són històries diferents”. En una piulada al seu compte de Twitter, ha afirmat que “el reconeixement de les llengües regionals existeix, però la immersió lingüística, no”. “L’Estat, els valors republicans i la llengua han construït i unificat la nació” francesa, ha afirmat. Això implica que no es pugui fer immersió en català a la Catalunya Nord, per exemple. I el mateix passa a la Bretanya amb el bretó i a Còrsega amb el cors.

Protesta a Barcelona, demà

L’Assemblea Francesa va aprovar la llei de promoció de les llengües regionals, que obria la porta a la immersió a les zones hi hagués llengües pròpies, com ara la Catalunya Nord. El dia 21, però, el Consell Constitucional va tombar la llei al·legant que l’única llengua de França és el francès. Per aquest motiu, aquest dissabte hi ha una protesta a Perpinyà i el Jovent Republicà n’ha convocat una altra a Barcelona, davant del consolat francès, a la ronda Universitat, 22, a les cinc de la tarda.

Comentaris

  Català 29/05/2021 5:55 pm
  França no és Espanya..... per sort per als francesos.
  Teresa 29/05/2021 7:34 am
  Que s el quedan els françesos, aquí j ha prou de mal, ha trobat una pubilla rica que l ha solucionar la vida, Tots a París i un indesitgeble menys.m
  Anònim 29/05/2021 7:33 am
  Que s el quedan els françesos, aquí j ha prou de mal, ha trobat una pubilla rica que l ha solucionar la vida, Tots a París i un indesitgeble menys.m
  fat boy 28/05/2021 2:36 pm
  Exactament, igual com els gitanos son molt diferents dels jueus. Aquest defensa els valors republicans, pero de la republica del Tercer Reich o del Petain.
  Pirouette 28/05/2021 1:33 pm
  Si voleu saber la història dels Valls només heu de llegir les memòries de son pare, el pintor Xavier Valls (1923 / 2006), el llibre s'intitula "La meva capsa de Pandora" de l'editorial Quaderns Crema, hi va contribuir a redactar-lo l'escriptor i ex-diputat al Parlament Julià de Jòdar. Podreu saber que sons pares eren catalanistes, sa mare, suïssa de naixement, encara ho és. Resumint-ho molt, en Valls és un ressentit i de retruc un botifler, perquè son pare, a l'època, creu que no va ésser ben considerat ni prou reconegut com a artista a Calalunya com a societat, ni per la Generalitat de Catalunya com a institució. Sempre recorda que la primera exposició important del pintor Valls a l’estat espanyol fou feta a Madrid el 1974. Valls considera que Madrid va reconèixer son pare primer que a casa nostra, i per això està molt ressentit amb els seus connacionals, els catalans. Després s'hi ha d'afegir la seva trajectòria i condició de polític jacobí francès...
   Baix Empordanes 28/05/2021 2:16 pm
   Perque aquest comic no sen va a pasar las vacances o algun cap de setmana a la regio de França, ALSACIA. Mira que els habitants d'aquella regio l'esperan amb ganas. Any 2016 en Valls era primer ministre de França habian 27 regions i aquest senyor las va deixar a 13. Al poc temps va desapareixer de la politica francesa, va anar perdent totas las eleccions a las que es va presentar i va acabant a Barcelona, fent un bon casament amb una senyora que te molts diners i per no aburrirse es va colocar a l'ajuntament de Barcelona amb CS.
  odisea 28/05/2021 1:28 pm
  Por eso te dieron una patada en el trasero y no te quieren ni ver,alli no hay Colaus que valgan.
  Ni França ni Espanya 28/05/2021 1:05 pm
  Som catalans a una banda i l'altra de la ratlla. Solament heu d'anar a la Cerdanya una vall dividida per un línia imaginària, on es pot eixir d'Espanya i entrar a França o a l'inrevés sense sortir de Catalunya. Qui no vulgui comprendre això s'hi pot posar fulles. Als espanyols els emprenya perquè demostra que per a ésser català no cal ésser espanyol. El cas més ridícul és el de Llívia que no va passar a França perquè era una vila i els "negociadors" que es van repartir Catalunya, solament varen considerar que passessin del regne d'Espanya al regne de França "vilatges". Llívia és un municipi català, com la resta de la Cerdanya, però espanyol dins de França... quins embolics més jacobins i típicament espanyols... Ep! Això sí, els espanyols i francesos no tenen mai cap recança en reconèixer que hi ha el País Basc francès i a sobre inclou la Baixa Navarra, mentre als espanyolistes els hi "costa" de considerar l'Alta Navarra, com a part d'Euskal Herria. N'hi ha per a llogar-hi cadires.
  Ricard 28/05/2021 1:01 pm
  França no pot ser Espanya simplement perquè Espanya no existeix. És Castella.
  Eulàlia 28/05/2021 12:51 pm
  Pobres francesos !! el q els ve sobre!! Classista, racista i aquest SI, Supremacista!!
  almogaver 28/05/2021 12:46 pm
  En canvi, un fill de puta francés es igual que un fill de puta espanyol
  Jordi Rius 28/05/2021 12:19 pm
  Senyor Valls, hi va haver un temps que el francès era la llengua de la cultura, la ciència i la diplomàcia. Aquest temps ha passat i no tornarà més. França, encara que cregui que és una superpotència, cada vegada té menys pes econòmic, cultural i polític. Té soldats a l'Àfrica i participa en diverses guerres, d'acord, però les passa putes per pagar-ho tot. Les exportacions baixen, el Made in France no és sinònim de prestigi (a diferència del Made in Germany, Made in Japan o, fins i tot, Made in Italy) i les seves grans empreses (els "fleurons", que en diuen vostès) perden pistonada a marxes forçades (Peugeot fusionada amb Fiat, les turbines d'Alstom cedides a GE, Sanofi que no és capaç de treure una vacuna pel covid, etc, etc). Prengui's una camamilla i vagi-s'hi acostumant. Atentament, Jordi Rius.
  A França se'n foten de Valls 28/05/2021 12:05 pm
  Ah sí? Llàstima que al 1871 Bismarck no us hagués annexat al Reich, ara parlaríeu alemany i la vostra llengua merdosa seria història. Oi que no t'agrada quan la llengua a exterminar és la teva, pallús?
  d'on no n'hi ha no en raja 28/05/2021 11:58 am
  en manuel vals, és un mal nascut, un mal parit, una molt mala persona, i els seus pares provablement no tenen la culpa

Nou comentari