El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un informe lliurat a Llarena inclou el lloguer dels locals de l’1-O per justificar malversació
  • CA

 

Un nou informe lliurat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra l’independentisme català, xifra en 900.906,70 euros el valor dels 2.259 immobles que el Govern de Carles Puigdemont va habilitar pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Així ho estableix l’informe pericial elaborat per la Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni (Segipsa), que ha fet una “estimació del valor d’ús per arrendament dels immobles cedits o habilitats per diversos òrgans administratius per a la materialització del procés de votació“.

 

Per a això, han calculat la renda teòrica potencial dels 2.259 immobles, de manera que ha requerit també la col·laboració de l’empresa Ibertasa Sociedad de Tasación “per la seva independència, experiència i posicionament en el sector del taxació i valoració immobiliàries a Espanya”, fet que atorga a l’informe una “supervisió addicional” per aconseguir la “màxima objectivitat”.

Per fer el càlcul, els perits han avaluat el valor de reposició net de cadascun dels immobles i, una vegada obtingut aquest, han determinat la renda equivalent que li correspon, expressada en euros/dia mitjançant l’aplicació d’una taxa de rendibilitat teòrica triada d’acord a la naturalesa del bé en qüestió.

 

Annex a l’informe, Segipsa inclou en la documentació remesa al jutge Llarena el llistat dels 2.259 immobles que es van utilitzar per la consulta de l’1-O, amb el nom del centre, la província, la localitat i la seva referència cadastral.

Amb aquest informe inclòs en la instrucció de la causa contra el denominat procés, el magistrat busca provar el delicte de malversació de cabals públics que els processaments sempre han negat.

 

Al costat d’aquests 900.906 euros, Llarena ja compta amb altres documents que provarien que la Generalitat hauria compromès almenys 3,2 milions d’euros, dels quals n’hauria pagat 1,58 milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa