El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un blog ‘Le Monde’: “Cop d’estat del govern espanyol a Catalunya?”
  • CA

Els mitjans internacionals ja s’estan començant a fer ressò de la situació excepcional i incerta que viu Catalunya des d’aquest dimecres al matí. Després de l’actuació de la Guàrdia Civil, amb l’entrada i registre a diverses institucions catalanes com la Conselleria d’Economia, el Departament d’Exteriors o el Departament de Governació i la detenció de diversos alts càrrecs i tècnics del Govern de la Generalitat vinculats amb el referèndum de l’1 d’octubre, la premsa estrangera ja en fa menció.

És el cas de Le Monde, el prestigiós diari francès. A través d’un blog dedicat a l’actualitat de Catalunya titulat L’indépendance de la Catalogne, el diari generalista es pregunta si Catalunya viu una situació greu causada per l’Estat espanyol. Sota el títol “Un cop d’Estat del govern espanyol a Catalunya?”, l’article acumula una sèrie de vincles a diversos diaris francesos, entre els quals s’hi troben Le Devoir, La Semaine du Roussillon o el mateix Financial Times, en referència a l’actuació de la Guàrdia Civil i l’Estat aquest dimecres.

 

En tots aquests textos, les paraules són contundents. El diari Le Devoir titula “El retorn de l’autoritarisme a Espanya” i destaca que “l’Estat espanyol no forma part del grup capdavanter de les democràcies”, a la vegada que recorda el franquisme i critica el mateix govern: “Si bé han reformat les institucions, no han transformat els esperits.”

La Semaine du Roussillon és encara més contundent. Sota el titular “Cop d’Estat a Catalunya”, el digital de Perpinyà destaca que “la Guàrdia Civil ha assaltat, aquest dimecres 20 de setembre al matí, el Govern català”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa