Turull, Rull i Forn ja han sortit de la presó de Madrid

Està previst que els exconsellers passin la nit a Saragossa

 

Institucions Penitenciàries va iniciar aquest dilluns el trasllat dels exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull a les presons catalanes i després de fer parada a Valdemoro, on han passat aquesta nit, els transporta a hores d’ara cap a la presó de Zuera, a Saragossa, com a pas previ a la seva arribada a Can Brians 2 el dimecres. El transport ha abandonat Valdemoro a les 9.55h d’aquest dimarts i els comptes de Twitter dels tres exconsellers han penjat el mateix missatge: “Marxem d’Estremera. Volem agrair als funcionaris i als presos el seu tracte que ens ha ajudat a fer un pèl més suportable aquesta greu injustícia. Tornem cap a l’enyorada i estimada Catalunya, però la injustícia persisteix, com persisteix en nostre compromís amb Catalunya”.

Institucions Penitenciàries seguirà amb ells el mateix procediment que va utilitzar la setmana passada en el trasllat d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que van ser primer concentrats a Valdemoro, des d’on van anar a parar a Zuera i posteriorment a Can Brians 2. La seva destinació va ser la presó de Lledoners, on també arribaran aquest dimecres Rull, Turull i Forn.

 

Amb ells es posa punt i final a la presència de polítics independentistes catalans a les presons espanyoles. El Ministeri de l’Interior ha autoritzat els trasllats després de constatar al Tribunal Suprem que el jutge Llarena no tenia previstes noves diligències que requereixin la seva presència, fet que implica que el magistrat dona pràcticament per acabada la instrucció i que podria emetre en breu les ordres de suspensió de càrrec per als que són diputats.

Nou comentari