El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trump acusa Biden d’intentar “robar” les eleccions en una nit electoral que pot durar dies
  • CA

Frec a frec a les eleccions dels Estats Units. La victòria encara no està gens assegurada ni pel president del país, Donald Trump, ni pel candidat demòcrata, Joe Biden. Biden ha fet una declaració en la qual ha afirmat que els demòcrates són “en el bon camí” per guanyar però que cal paciència per recomptar tots els vots. Després d’això, Trump ha acusat els demòcrates de voler “robar les eleccions“.

En una piulada mentre el recompte d’uns comicis molt ajustats segueix en marxa, Trump ha assegurat que farà una declaració aquesta mateixa nit. “Una gran victòria!”, ha defensat en el seu habitual estil a Twitter. “Pugem fort, però ens estan intentant robar les eleccions. Mai els ho permetrem. Els vots no es poden fer un cop els col·legis estan tancats”, ha defensat. Twitter ha limitat els mecanismes per compartir aquesta piulada apuntant que “tot o part del contingut compartit al tuit és qüestionable i pot proporcionar informació enganyosa sobre com participar en unes eleccions o en altres processos cívics“.

En la seva declaració, Biden s’havia mostrat optimista sobre els resultats electorals, malgrat l’ajustat recompte als estats clau del cinturó de l’òxid. “Estem a punt de guanyar aquestes eleccions”, ha dit en una compareixença a Delaware a mitjanit. El candidat demòcrata ha defensat que cal esperar que es comptin tots els vots per proclamar el guanyador. “Haurem de ser pacients”, ha dit. Biden ha assegurat que encara pot guanyar a Geòrgia, tot i que Trump va al capdavant amb més del 80% escrutat. També confia a recuperar Wisconsin i Michigan, on ara va perdent. “Guanyarem a Pennsilvània”, ha reblat, just quan Trump obté un 56,8% en aquest estat amb més del 60% escrutat.

Piulada de Donald Trump

Twitter limita les eines per compartir la piulada de Donald Trump

Hi ha conflicte pels vots per correu, perquè hi ha estats que accepten vots per correu encara durant dies sempre que el segell de sortida del vot sigui com a molt tard del dia de les eleccions. 

 

Trump guanya a Florida i Texas i complica la cursa electoral a Biden

Trump s’ha imposat a l’estat de Florida i Texas, que compten amb 29 i 38 vots electorals, respectivament, i que són dels més decisius a les eleccions. Amb el recompte gairebé enllestit, Trump s’ha imposat només amb el 51,2% dels vots a Florida i amb el 52% a Texas. La victòria en els comicis, molt ajustats, es decidirà en el conegut com a cinturó d’òxid dels Estats Units: Michigan, Wisconsin i Pennsilvània. Ara, tots els col·legis electorals ja estan tancats als Estats Units. Amb el recompte en marxa i alguns estats encara sense comptabilitzar, els pronòstics dels mitjans nord-americans apunten que Trump compta amb 210 dels 270 vots electorals necessaris per quedar-se a la Casa Blanca, i escurça distàncies amb Biden, que en té 220.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa