El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tripartit i CiU evidencien de nou el desacord sobre finançament
  • CA

Tripartit i CiU no han aconseguit consensuar cap moció sobre finançament. Les dues parts no havien acostat posicions a última hora d’ahir i la desavinença era previsible. La federació nacionalista plantejava rebutjar l’últim esborrany del Govern espanyol sobre el nou model de finançament.

En canvi, el tripartit havia proposat una esmena que criticava i constatava les “insuficiències rellevants” del document del ministeri d’Economia, però no volien mostrar una oposició frontal al text.

El diputat de CiU Francesc Homs ha defensat la mesura perquè el text de l’Executiu espanyol “incompleix l’Estatut” i és “il•legal”. “No diem que deixin de negociar” però és necessari canviar l’estratègia, ha dit al Govern.

Per contra, el parlamentari d’ERC Sergi de los Rios ha destacat que l’Executiu ha dit que “no” per segona vegada a l’esborrany del nou sistema de finançament. Així mateix, el diputat d’ICV-EUiA Daniel Pi ha recordat que ja han presentat un document de resposta.

En consonància, la parlamentària del PSC Rocío Martínez Semper ha opinat que CiU només “busca trobar una escletxa a la unitat del Govern”. “Defensen Catalunya o els interessos del partit?”, ha preguntat a la federació.

Picabaralla entre la federació nacionalista i ERC

Homs i De los Rios han protagonitzat un xoc de declaracions durant el ple. El diputat republicà ha criticat a CiU que ara “parlar de concert és una maniobra de confusió” i ha qüestionat si l’estratègia negociadora ha de ser la del pacte entre CiU i PP l’any 2001 o la del pacte Mas-Zapatero.

“Lamento que la seva única funció i objectiu és mantenir-se al poder a base de criticar a CiU”, ha retret el parlamentari convergent a Esquerra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa