Torra reclama “concreció” sobre “com avançar” en la taula de diàleg

El president creu que la reunió va ser una "taula zero" i reitera que Sánchez per "quarta vegada" no va fer una proposta

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que la reunió amb el govern espanyol d’aquest dimecres va ser una “taula zero”. En una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous a Lisboa, on ha participat en la reobertura de la delegació del Govern a Portugal, ha dit que encara cal “avançar en la concreció de com es debat” i “quina és la proposta del govern espanyol”. Segons ell, la reunió de dimecres va ser la “quarta vegada” que li demana a Pedro Sánchez quina és la seva proposta per Catalunya. Amb tot, Torra ha explicat que l’executiu socialista es va comprometre a “justificar” i “argumentar” la seva posició respecte a l’autodeterminació durant les converses entre governs.

El cap de govern català ha reiterat que el seu objectiu és posar-se d’acord amb Madrid en “com” fer el referèndum “amb seguretat jurídica”. També ha insistit en els objectius de l’amnistia i la “fi de la repressió” de la delegació catalana. Amb tot, ha lamentat que els ministres de Sánchez “senzillament posava sobre la taula temes sectorials” que, pel Govern, s’haurien de tractar a la comissió bilateral.

Nou comentari