El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra exposa 12 motius contra la seva inhabilitació
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, exposa 12 motius en el recurs de cassació contra la sentència per desobediència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha presentat aquest dimarts, ha informat Presdiència.

Un dels motius principals que destaca Torra és la vulneració del “dret al jutge imparcial”, protegit per la Constitució espanyola i la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

El text del recurs denuncia “la manca d’imparcialitat de diversos membres de la Junta Electoral Central, així com del magistrat que va instruir el procediment de la causa i dels membres del tribunal que el van jutjar pels seus posicionaments públics contra el Procés i els seus representants polítics”, ha assenyalat Presidència en un comunicat.

“Persecució política”

El recurs denuncia la “clara intencionalitat política” de la causa que “té seriosos indicis de constituir una palmària persecució política, tant dels denunciants, que actuaven a instàncies dels seus adversaris polítics, com del Tribunal, cridat a instruir i enjudiciar” el ca, i que “no ha guardat la més mínima aparença d’imparcialitat”.

L’escrit conclou que les decisions judicials preses “no han pretès sinó apartar il·legal i il·legítimament el president Torra dels càrrecs que, democràticament, ostenta” i subratlla que “el judici oral no constituïa un veritable debat, perquè que el veredicte ja estava predeterminat”.

Document: recurs de cassació del president Torra contra la sentència del TSJC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa