El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra exigeix a l’Estat que pagui la “malversació” del relat de Llarena
  • CA

 

Reacció immediata del president de la Generalitat Quim Torra a la decisió del magistrat instructor de la causa sobre l’1-O de retirar les euroordres dels exiliats polítics. En una breu compareixença aquesta tarda, Torra ha demanat a l’Estat que “sigui conseqüent” amb la bufetada que ha rebut la justícia espanyola de la justícia europea -en haver de retirar dues vegades una euroordre- “assumeixi la responsabilitat i doni  resposta” al que diuen els tribunals europeus i “pensi com ha de resarcir als ciutadans del relat fictici que ha portat els nostres amics a la presó o a l’exili”. 

 

En aquest sentit, Torra ha insistit que la decisió de Llarena rebla que “teníem raó” i que “la internacionalització ha donat una nova victòria que demostra que no hi ha lloc per a trampes” i ha posat de manifest la “discrecionalitat” i la “manca de credibilitat de la justícia espanyola”

 

Per altra banda, ha felicitat els polítics a l’exili recordant-los que ara “són lliures dins l’Europa lliure”. “Sabíem que teníem la raó i tornem a saber que tenim la raó, és així, tenim raó”, ha sentenciat. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa