La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dilluns davant del Tribunal Suprem un escrit d’al·legacions demanant l’abstenció del jutge Miguel Colmenero com a ponent del recurs de cassació que ha de resoldre aquest tribunal per haver estat nomenat vocal de la Junta Electoral Central. Per aquest mateix motiu, la defensa del president també demana la recusació de deu magistrats del Tribunal Suprem que han tingut vinculació amb la JEC, concretament Manuel Marchena, Andrés Martínez, Julián Sánchez Melgar, Juan Ramón Berdugo, Antonio del Moral, Ana María Ferrer, Pablo Llarena, Vicente Magro, Carmen Lamela i Eduardo Porres.

Sobre el cas de Colmenero en concret, que per iniciativa pròpia ha demanat abstenir-se de la causa, la defensa de Torra subratlla que, efectivament, la Junta Electoral Central, de la qual ha estat nomenat vocal, té diferents causes obertes contra el president de la Generalitat, fet que compromet la imparcialitat del magistrat. A banda, afegeix que Colmenero ha participat en moltes de les decisions a l’entorn de “l’empresonament arbitrari” dels líders independentistes que era, precisament, el que Torra denunciava a la pancarta objecte del litigi. Aquest fet, afirma la defensa del president de la Generalitat, també fa incompatible la participació del magistrat en el recurs de cassació sobre la inhabilitació de Torra.

Cal recordar que dilluns passat Torra demanava al Suprem suspendre la vista prevista per al 17 de setembre sobre el recurs contra la seva inhabilitació argumentant, entre d’altres raons, que el 5 de juny passat va rebre l’escrit que donava deu dies a les parts, a partir del dia 8, per pronunciar-se sobre els motius d’abstenció de la causa de Colmenero. Per això considerava “sorprenent” que es fixés una data de resolució si encara no hi havia ponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa