Torra avisa que l’ampliació del Prat té “implicacions catastròfiques” i reclama “salvar la terra per salvar el país”

L'expresident creu que l'independentisme "ha de prendre la bandera del medi ambient com una de les més importants"

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha rebutjat l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha avisat que té “implicacions catastròfiques”. En un article al diari Ara l’expresident ha tornat a mostrar-se en contra del projecte i ha demanat “regirar l’ordre d’allò que és prioritari” i parar de “passar els interessos econòmics d’un consum malaltís per damunt de la natura”. “Sí, hi ha d’haver una altra manera de viure. L’ampliació de l’aeroport no en forma part”, ha remarcat.

D’altra banda, Torra ha apostat perquè l’independentisme “prengui la bandera del medi ambient com una de les més importants”. A l’article Torra recorda que el Govern ja va declarar l’emergència climàtica i demana que ara se sigui “conseqüent amb la declaració” i “es demostri que no era un exercici teòric”.

L’expresident ha dit que “una sacsejada terrible” com la de la pandèmia hauria de fer adonar de la “fragilitat” de la Terra i la humanitat i ha reclamat “actuar amb correspondència i aprendre que no és possible sostenir cap decisió política que atempti contra la natura”.

Torra, que ha assegurat que “com un ciutadà més” serà “al costat de tots aquells que no estan disposats a malmetre el futur dels nostres fills”, ha admès que el coronavirus l’ha “canviat”. “No puc defensar cap posicionament que no posi la vida de les persones per damunt de tot i que no preservi la Terra i la natura per als nostres fills”, ha apuntat.

Independentisme i ecologisme

A l’article Torra ha vinculat l’independentisme i l’ecologisme, que veu “lligats de manera imprescindible”. En aquest sentit, aposta perquè l’independentisme “prengui la bandera del medi ambient com una de les seves banderes més importants”. L’expresident ha recordat que el moviment independentista dels 70 i 80 ja unia totes dues lluites i “no es podien desprendre una de l’altra”.

Segons Torra cal tornar a aquest punt perquè “no passi que quan tinguem un estat ja no ens quedi país”. “Convé salvar la terra, l’entorn, el medi… per salvar el país. Convé que la independència porti implícit un projecte de país diferent de l’actual en termes de respecte i preservació del patrimoni natural, des de les valls del Pallars fins al pla de Barcelona passant per la ribera i el delta de l’Ebre, tot el litoral o la Terra Ferma. No fos que el dia que diguem al món ‘Aquí teniu Catalunya’, mirem al nostre voltant i no hi reconeguem la Catalunya on hem crescut”, expressa.

Comentaris

  MHP 12/08/2021 5:31 pm
  Torra, Torra, ????? De què em sona?🤔
  Luisnomeacuerdo 12/08/2021 6:45 pm
  Cualquier comentario del boca chanclas no merece ninguna transcendencia. A la papelera directamente. Ale a seguir limpiando la dentadura de verdín y moho.
  ferran 12/08/2021 7:03 pm
  Sempre he pensat que el complex mafiós TotxoFinancer/TurismeDeSaturació/TràfecD’il·legals ens duria cap a la catàstrofe..Si afegim els Jocs dels Pirineus més l’ampliació del Prat que destruirà i trinxarà el territori hi ha per fugir de Catalunya..El pitjor d’aquest model prostibulari és que el gruix dels astronòmics beneficis que genera la nostra prostitució se’n van via espoli. Nosaltres ens mengem la merda que genera la massificació, mentre l’estat es queda els diners nets de pols i palla.
  Allargar 50 m una pista es terrorisme ecologic, Torra d'españa,una 13/08/2021 5:37 am
  Anar endarrera com els crancs, no es ecologia ni independentisme. Sortir cada dia dient el que et passa per la collonera no es d'home savi
  Carlos LP 13/08/2021 8:51 am
  Torra? però aquest qui és? El que hauria de fer és preocupar-se per la seva família, que té un bon drama a casa, entre la dona que està malalta de càncer, una filla amb una disminució greu i un altre fill que viu en una comuna okupa.... que es dediqui a les seves coses que li venen curves.

Nou comentari