L’exnúmero dos de la Policia: “Ho faria tot per Espanya, i tot és tot”

Del Pino diu que l'Operació Catalunya "no existeix"

La comissió Kitchen -que investiga l’operatiu format per agents de la Policia Nacional per robar a l’extresorer del PP Luis Bárcenas la informació sobre la ‘caixa B’ del PP- ha viscut aquest dijous un nou episodi de tensió entre l’exnúmero dos del cos Eugenio del Pino i els portaveus del PSOE, ERC, Podem, CUP i Bildu. Del Pino ha iniciat la sessió esquivant amb evasives l’interrogatori dels portaveus de totes les formacions, però finalment ha intercanviat retrets amb Rufián quan aquest li ha retret el seu patriotisme “de bandera i polsereta” mentre cometia suposades il·legalitats amb diners públics. “Ho faria tot per Espanya”, ha dit Del Pino, “i tot és tot”. Del Pino ha obert la seva compareixença assegurant que en la mesura que la comissió Kitchen “només és de naturalesa política” només està obligat a comparèixer, però no a respondre les preguntes. “No respondré ni a una salutació”, ha afirmat abans d’apel·lar a un suposat secret de sumari.

La seva negativa a contestar no ha evitat una allau de retrets i de preguntes dels portaveus en un interrogatori buit que ha iniciat el portaveu del PSOE a la Comissió, Felipe Sicilia, que l’ha acusat de falta de respecte a la cambra de representació dels ciutadans.

Del Pino ha obtingut el suport del portaveu del PP, Luis Santamaría, que ha exonerat Del Pino de cap actuació irregular, i ha afirmat que l’exnúmero dos de la Policia Nacional ha actuat sempre “al servei dels espanyols“. “Ni vostè ni ningú mereix ser tractat com a suposat culpable”, ha afirmat. El portaveu de Vox José María Figaredo també ha destacat la “dilatada carrera” de Del Pino “com a policia al servei d’Espanya”. “És evident que ha prestat un gran servei i li volia agrair el sacrifici per Espanya”, ha sentenciat sense fer-li més preguntes.

La sessió ha pujat de to amb el torn del portaveu de Podem, Rafa Mayoral, que li ha retret que actués com a policia en contra de la defensa dels drets i les llibertats dels espanyols. “Tard o d’hora se sabrà tot”, ha afirmat, “i cap grupuscle que intenti subvertir la democràcia evitarà que s’imposi la veritat”.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha interpel·lat directament a Del Pino, que l’ha mirat somrient sota la mascareta en més d’una ocasió. Del Pino ha demanat empara a la presidenta adduint que ja havia dit que no declararia, però Rufián li ha recordat que “no està davant un jutge, de manera que s’ha d’aguantar”.

Del Pino: “Tot és tot”

Rufián ha recordat que Del Pino va dir al jutge de la Kitchen que “havia fet operacions que posaven els pèls de punta pel bé d’Espanya”, i li ha preguntat si es considera un patriota. “Sens dubte sí, ho faria tot per Espanya”, ha afirmat Del Pino, que ha admès que “fer-ho tot és tot”. Quan Rufián li ha preguntat si ho faria més enllà de la Llei, Del Pino ha respost enigmàticament: “En aquest cas la llei segurament no existiria si ho haguéssim de fer tot per Espanya”. Rufián li ha respost: “Realment sí, posa els pèls de punta”.

“L’Operació Catalunya tampoc existeix”

Pino ha respost amb menys evasives al portaveu de Bildu, Jon Iñárritu. Ha afirmat que l’operació Kitchen “no va existir”. Iñárritu li ha preguntat si també va ser membre de la ‘Policia patriòtica’ i va participar de la redacció d’informes falsos i apòcrifs en el marc de l’Operació Catalunya.

“L’Operació Catalunya tampoc existeix”, ha dit Del Pino, però “hi ha una sèrie de qüestions que es fan i no es diuen, però no necessàriament han de ser operacions específiques matisades per un ambient polític”. Segons Del Pino, “les operacions s’especifiquen, se’ls dóna un nom i una estructura”, i l’Operació Catalunya no ha existit com a tal en llenguatge policial”.

En tot cas ha afirmat que el dia que el citin la Comissió de Secrets Oficials explicarà el que entén ell com Operació Catalunya “i veurà com no ho era”, perquè “tenia mil autors” i “per part del govern d’aleshores no ens van ordenar res, ni de Kitchen ni de Catalunya”.

El portaveu de la CUP Albert Botrán ha tancat la sessió recordant que “és una paradoxa que tot un cap de la policia s’aculli a no declarar”. “A les comissaries de la Policia i la Guàrdia Civil no sempre es respecta el dret a no declarar”, ha dit Botran, mentre que Pino ha afirmat que ell “no ho ha vist mai” i en tot cas, si Botran conteix casos de tortura “els ho ha d’explicar als jutges”.

La dona de Bárcenas diu que va témer per la seva vida

Posteriorment ha estat el torn de la dona de Luís Bárcenas, Rosalía Iglesias, que ha comparegut per videoconferència des de la presó. Iglesias ha afirmat que el xofer de Bárcenas –i peça clau de la Kitchen- disposava de les claus de casa seva, i ha afirmat que va témer “per la seva vida i la del seu marit”. “Sóc a primera interessada en què se sàpiga tot, sóc una víctima”, ha afirmat abans d’assegurar que la seva família ha viscut “situacions molt dures”. En tot cas ha afirmat que no declararia per no intercedir en la causa judicial.

Comentaris

  Maria 14/05/2021 7:04 pm
  Oriol Junqueras estima Itàlia. Estima els italians. Estimar no és cap cosa negativa, fer el mesell, el botifler i el mec enfront l'ocupant, sí.
  Ramon 14/05/2021 6:39 pm
  Hom no pot ser a l'ensems espanyol i orgullós de ser-ne car llavors cal titllar-ho no pas d'orgull ans de fatuïtat o sia pressumpció, vanitat sens fonament.
  Ramon 14/05/2021 6:35 pm
  Oriol Junqueras estima Espanya. Estima els espanyols.
   Gavanenc 14/05/2021 6:46 pm
   Jo m'estimo més que te'n vagis a fer gàrgares, tanoca.
  Jeroni Munyós 14/05/2021 4:27 pm
  Quan el mal ve d'Almansa. Us en podeu plànyer lamentar, doldre, deplorar... però, allò que representa ara l'estat espanyol, du més de 300 fent de tot per a convertir en espanyols els Països Catalans. No, n'heu sentit mai parlar de la "vertebració", de "l'assimilació" del nostre país a Espanya ? Algú encara en dubta que la llengua i la cultura catalana, son una nosa per a Espanya? Que mai farà res per a protegir-la, si no ho fa serà quan l'haurà extingida del tot i aleshores ho veurà com una cosa del passat. Si us plau desperteu-vos. El nostre país té tot el dret a ésser un estat com Irlanda, els Països Baixos, Dinamarca, la República Txeca, Grècia, Suècia, Lituània, Noruega, Finlàndia, Estònia, Eslovàquia... i la nostra llengua ha de tenir al nostre país i al món, el mateix status, respecte i consideració que tota la resta de les llengües. Als catalans no ens ha d'avergonyir que hi hagi llengües com el danès, neerlandès, txec, suec, finlandès, noruec... No, no ens ha de fer vergonya. La nostra llengua ha d'ésser com la resta, sense tabús, ni autoodis, ni síndromes d'Estocolm...
  Josep 14/05/2021 4:14 pm
  Per aquest mateix motiu hi havia qui els liquidava no fa gaire temps...
  Frasier 14/05/2021 3:50 pm
  A los egomaniacos cualquier excusa grandilocuente les sirve para ser unos cabrones y dormir tranquilos.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 14/05/2021 3:19 pm
  Imagineu-vos que dirien els informatius o diaris de la "Caverna", si algú del cos dels Mossos d'Esquadra digués: “Ho faria tot per Catalunya, i tot és tot” ó “Havia fet operacions que posaven els pèls de punta, pel bé de Catalunya”. La Fiscalía, segur que "l'afinaria" fort !!!!!!
  Luna Barceló 14/05/2021 1:15 pm
  Que es pot esperar d'un vell com aquest, Eugenio Pino ha estat el cap de Policia més qüestionat dels últims anys. Durant els quatre anys que va ser el seu número dos, va dur al cos policial al major dels seus descrèdits. Fonts policials reconeixen que es va a trigar anys a recuperar el prestigi perdut durant la seva gestió. Va organitzar la coneguda policia patriòtica, de l'Operació Catalunya i les conegudes com a Clavegueres de l'Estat. Tot un patriota immoral, corrupte, impresentable. Ha estat esquitxat en la causa per la qual s'investiga al ex comisari Villarejo també va està implicat amb l'operació Kitchen i amb en Villarejo varen robar proves d'un cas en el qual i figurava el marit de la Cospedal. Tampoc em d'oblidar que el va nomenar Jorge Fernández Díaz el iluminado jajajajajaja!
  RAMON A 14/05/2021 12:00 pm
  Tot per la mamella.Fa cinc sents anys que fan el mateix per anar tirant
  Només els miserables poden estar orgullosos de ser espanyols 14/05/2021 8:52 am
  En una democràcia aquestes declaracions tindrien conseqüències (cessament com a mínim) perquè que un policia (un servidor públic) digui que ho faria tot (matar, robar, violar, torturar, acusar falsament, manipular proves, etc) és molt greu. A Espanya no dubto que encara el premiaran.
  Robert 14/05/2021 8:07 am
  España no es existe,idiota. Per mi té la pots fotre al cul...feixista de merda. Visca Catalunya Lliure.
   Gecko 14/05/2021 6:56 pm
   Espanya, potser no existeix, però, renoi, duen més de 300 anys fotent-nos i fent-nos de tot en nom d'Espanya. Ja n'és l'hora de fer alguna cosa, en comptes de laments que no duen enlloc i que ens sabem de memòria, perquè ens ho han contat i perquè ho hem viscut, i fins i tots alguns malauradament hem interioritzat. Volem ésser un estat com Dinamarca, Lituània, Finlàndia, els Països Baixos, Txèquia... i tants d'altres, el model de país el tenim pas lluny, dins d'Europa.
  fat boy 14/05/2021 3:41 am
  A Espana servir hasta morir. Doncs a veure si es veritat.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 13/05/2021 9:28 pm
  Público 02/04/2021: “Un policía se convierte en el primer agente británico condenado por neonazi.Benjamin Hannam ha sido procesado por pertenecer al proscrito grupo de extrema derecha National Action (Acción Nacional, NA en inglés) y por haber mentido en el formulario para entrar en la Policía Metropolitana de Londres”. Inglaterra Democràcia Consolidada, de verdad !!!
  Ricard 13/05/2021 8:35 pm
  Ho faria tot per una cosa que en diu "espanya", i diu que no va haver operació Catalunya. O sigui un evident mentider i, a part, un assassí de catalans en potència, com la història ens han regalat sempre des de Castella. Vomitiu per repugnant.
   Anònim 13/05/2021 11:49 pm
   Ricardo la pastilla y a dormir.
   Todo por la tapia 13/05/2021 11:43 pm
   Profesional muuu profesional, nacido para ser policia aspañol, faltaria mas
    Gecko 14/05/2021 6:37 pm
    Molt de hi, hi, ha, ha... però duen més de 300 anys fotent-nos-la i fent-nos de tot. Despertem-nos. Fem, actuem, movem-nos, avancem. És l'hora de la independència.
  Narcís 13/05/2021 8:15 pm
  Què vol dir amb aquesta frase ? Sí un basc o mateix català digués el mateix .. seria titllat de ' terrorista ' ? PD : i aquest tipus amb diners de nostres impostos !
   Anna 14/05/2021 6:42 pm
   Narcís, ho sento, sembla que descobreixis la sopa d'all, volem la independència entre altres coses per a no dependre políticament de persones com aquest personatge. La resta doldre's i plànyer-se per a res. Més fer i menys teoria.
    Narcís 14/05/2021 7:27 pm
    Anna: ja sé que no pas . . només ho he deixat anar ! PD : verament éssers com aquest són quins provoquen aquesta mena de grups amb sa manera de fer ( sí, ho sé, altra sopa d' all ! ) ! Nota : doldre' m i plànye' m , sí, perquè l' altra eixida n' és ser com ells per a defendre'ns !
   Ramon 14/05/2021 7:22 am
   Oriol Junqueras estima Espanya. Estima els espanyols.
   33
   69
   Respon

Nou comentari