La Moncloa diu que la taula de diàleg no ha de “fer témer” per la unitat d’Espanya

La ministra de Política Territorial reivindica el diàleg, però calma els detractors de la taula

La taula de diàleg no trencarà la unitat d’Espanya. Aquesta ha estat la defensa de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, davant les crítiques de PP, Ciutadans i Vox. En la seva compareixença al Congrés dels diputats ha defensat que les trobades amb el Govern “no han de fer témer per la unitat d’Espanya” i ha garantit que el govern espanyol es mou en el marc constitucional i reivindica el diàleg.

“Em segueix xocant que en aquesta cambra parlamentària posem en qüestió el diàleg”, ha dit la ministra aquest dimecres a la tarda davant l’allau de crítiques de les dretes. Rodríguez ha dit que el govern espanyol vol propiciar que Catalunya sigui “motor econòmic” d’Espanya i s’ha de fer a través del diàleg. La titular de Política Territorial també ha reivindicat la represa de la Comissió Bilateral i ha dit que “no s’hauria d’haver interromput mai” aquest espai de diàleg.

La reunió de dimecres de la taula de diàleg entre els governs central i català encara cou a Madrid. De fet, ha centrat bona part de les preguntes que PP i Vox han dirigit a l’executiu de Pedro Sánchez. Pedro Sánchez i 16 ministres més no hi han assistit, el que també ha suposat crítiques. El president espanyol no ha comparegut perquè està de viatge als Estats Units.

“Avala el ministre la comissió de delictes com a mètode democràtic legítim per a asseure al govern espanyol en una taula independentista de negociació?”. Aquesta ha estat la pregunta que la portaveu del PP a la Comissió Constitucional, Edurne Uriarte, ha dirigit al ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el coordinador de la delegació espanyola a la taula de diàleg. El seu company de files, Vicente Betoret ha dirigit una pregunta semblant a la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez. Li ha demanat que aclareixi “què negocia el Govern en aquesta taula que no es pugui debatre al Parlament”.

Comentaris

  Independence Process 22/09/2021 8:05 pm
  De quina unitat d'Espanya parlen quan diuen "unidad de España"? Si de l'any 1587 ençà, "Espanya" ha perdut sense aturador una quantitat de territori com una casa, aleshores de què parlen ? Els catalans som massa mesells i ens ho hem empassat i ens ho empassem tot dels espanyols. Sense anar més lluny, el parany per a intentar crear divisió i mala maror, de l'aeroport del Prat de Llobregat, tot d'una un dia ens diuen que s'ha de fer una ampliació (i un Hub -centre de connexions- que les elits empresarials i econòmiques feia anys que havien demanat...) i acceptar-ho ho "retiren" els diners. Així tot d'una hi havien uns diners d'AENA i ENAIRE "destinats" i apa ! Tot el procés a l'inrevés de com ho fan els països normals, res de debatre primer que cal fer, si cal i com, amagar que de pista llarga ja n'existeix una, i no esmentar mai els motius per la qual no la fan operativa com a tal... i finalment fer el pressupost. O la segona taula de negociació, a la primera del febrer del 2020 hi havia membres que no eren directament del govern... a la de l'altre dia des de Madrid varen voler evitar que hi haguessin ex-presoners polítics.... Desperteu-vos.
  Vent de llibertat 22/09/2021 8:11 pm
  No fa cap gràcia. La unitat d'Espanya prou que la temem, ens intenta assimilar i vertebrar a ells, des de fa més de tres segles. La unitat d'Espanya per als catalans ens és un jou. El què més sobta és que encara hi hagi catalans encisats per la miserable sobirania i dependència espanyola del nostre país.
  És clar 22/09/2021 8:38 pm
  Per això tothom sap que és una farsa. Amb els Nostees Traïdors colaborant-hi covardament.
  Joanka 22/09/2021 8:59 pm
  Evident que la taula-farsa no trencarà res Seuen espanyols als dos costats. No psoe ni erc volen trencar la unitat d'espanya Uns ho diuen clar, els altres actuen clarament perque no passi això.
  Claravalls 22/09/2021 11:32 pm
  Pesats amb la puta unidad ñorda...us la perdeu fotre al cul descerebrats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*// Mai,mai ens fareu ñordos.
  Català 23/09/2021 5:16 am
  Segur. Amb el personal que hi ha d'una i altra banda........
  Junqueras el SALVDOR DELA UNIDAD DE ESPAÑA.erc 23/09/2021 5:16 am
  Junquerisme per la UNIDAD DE ESPAÑA, ho diu el GOBIERNO FRANQUISTA DE ESPAÑA, imposat pel Junqueras de la FALANGE.ERC
   Lionel Mandrake 23/09/2021 12:26 pm
   Aquests comentaris de falsa bandera escrits per trolls xovinistes espanyols autoretraten els seus "autors", fan pena.
  federalista 23/09/2021 9:00 am
  jajaj aixi es dues pedres, estelades es clar, i a esperar d'aci 100 anys seguireu essent espanyols, hahahah encara que a algu hiperventilat el pesi, inda indapandenchia pel 2784.
   ton c. 23/09/2021 12:02 pm
   aixó de l´independència per vosté deu ser igual que el federalisme oi?.
   Autodeterminació 23/09/2021 12:24 pm
   Quines penques que un xovinista espanyol es faci dir "federalista". Amb qui és vol "federar" ? "Federalista", és com dir "unidad de Espana", una fal·làcia buida de contingut que tothom s'empassa i es fa veure que del 1587 ençà la "unitat Espanya" no ha perdut ni se li ha separat cap territori. Això sí, el "federalista" aprofita de fer mofa dels que no pensen com ells, però és clar amb el suport dels aparells de l'estat espanyol, inclosos el clavegueram, els fons reservats, l'espionatge il·legal policial i les investigacions prospectives. el lawfare... Quins nassos ! Desperteu-vos !
  Ricard 23/09/2021 12:54 pm
  No entenc com una negociació política ha de fer témer res. Només en una dictadura el resultat d'una negociació pot ser temible. En democràcia el resultat d'una negociació sempre acaba depenent dels ciutadans. O no? I és que som davant de l'enèsim símptoma del profund dèficit democràtic dels castellans.
  Pepe 23/09/2021 1:25 pm
  Pedro Sánchez mostra la seva hipocresia a l’ONU: “L’únic camí és la democràcia.” El president espanyol diu que “no hi ha cap raó racial, cultural o històrica que justifiqui la mutilació de la llibertat.”
  Donec Perficiam 23/09/2021 2:35 pm
  Realment, aquesta ministra està "tranquilitzant" als que tenen autèntic pànic que Caspaña es trenqui, però si et posses a pensar realment....els caspañols, la majoria, ens odien i ens tenen mania. Per tant la següent pregunta seria: si ens tenen mania i canten "a por ellos", ¿perque no volen que marxem? ¿realment és veritat aquesta versió que els Caspañols no volen que es trenqui Caspaña? la resposta és NO. No és veritat perque els únics que tenen por que els catalans s'en vagin, són el Desgobierno de Caspaña que veurà com la seva "caixa" deixa d'ingresar un 23%, i per tant la "grande y libre", s'en va a la merda directament. El món es belluga per diners, i Caspaña no és una excepció. Caspaña només vol els nostres diners perque el seu orgull és tant superb que no els permet seure a Europa i reconeixer que estàn arruinats.

Nou comentari