El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tarragona manté la pancarta de suport als presos polítics
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat aquest dilluns retirar la pancarta de suport als presos independentistes que penja de la façana del consistori. La moció del PP no ha prosperat pel vot de les formacions independentistes (ERC, Junts per Tarragona i CUP) i d’En Comú Podem (ECP). La pancarta es va col·locar el 25 de juliol després d’un acord de ple en el qual els comuns es van abstenir i que va tirar endavant per l’absència d’un regidor socialista, que va desembocar en un empat que el vot de qualitat de l’alcalde Pau Ricomà va desfer. A banda, el PP va presentar divendres un recurs a la Junta Electoral de Zona perquè instés a la seva retirada, coincidint amb l’entrada d’un període electoral. Des del consistori s’assegura que encara no ha rebut cap requeriment.

A diferència de la votació del juliol per col·locar la pancarta on ECP es va abstenir, avui els comuns han votat en contra de retirar-la. El conseller de la formació, Hermán Pinedo, ha justificat el seu vot per la “defensa dels drets i llibertats, i dels Drets Humans”. “Són persones que estan empresonades injustament. Estarem sempre al seu costat”, ha afirmat. El vot contrari de Pinedo ha desfermat les crítiques dels partits unionistes. El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha assegurat que els comuns defensen “la poltrona”. Des del PSC, la portaveu Sandra Ramos, ha apuntat que per a ECP és més important el pacte de govern amb ERC que els seus principis. Per Ramos la presència de la lona no és una qüestió de drets humans i ha reiterat que no creu que els polítics independentistes siguin presos polítics. A més ha apel·lat a la neutralitat del consistori. “Ens esteu robant la casa de totes i tots, i a això no hi ha dret”, ha assenyalat.

Per part del PP, el seu portaveu José Luís Martín, ha indicat que estan “cansats” de l’ús partidista de l’espai públic. “Estem sotmesos a la tirania d’uns quants”, ha dit dirigint-se al batlle republicà. El plenari tampoc ha donat suport a una moció del PSC que defensava que calgués una majoria de dos terços del ple per col·locar qualsevol pancarta a l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa