El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tardà: “‘Junquerisme’ és desitjar que Maragall i Colau sumin”
  • CA

L’exdiputat del Congrés Joan Tardà ha afirmat aquest dimarts que “‘Junquerisme’ és també desitjar que Ernest Maragall i Ada Colau sàpiguen sumar“. El republicà ha demanat que puguin “transformar els terrenys compartits en complicitat política per pactar en clau social, progressista i amb el dret a decidir a través del referèndum reclamat per la gran majoria de ciutadans”.

Després que el candidat d’Esquerra Republicana guanyés les eleccions a Barcelona, les probabilitats que l’alcaldia de la capital catalana caigui en mans de Maragall són altes, ja que en cas que no hi hagi cap pacte alternatiu que sumi majoria absoluta al consistori, el republicà governaria en minoria. No obstant, Colau ja ha demanat a Esquerra fer un pacte del tripartit amb el PSC per governar l’Ajuntament, cosa improbable després que els socialistes hagin reiterat en diverses ocasions que de cap manera volen pactar amb partits independentistes a Barcelona.

Així doncs, existeix un eventual pacte que sí que podria fer caure l’opció que Maragall fos l’alcalde: una suma entre Colau, Collboni i Valls. Així ho va insinuar aquest dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, quan va alertat al líder republicà “que no corri” i que encara hi ha una alternativa de govern a Barcelona que no passi per formacions independentistes.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa