Societat Civil Catalana assegura que Aragonès està “pres” pels “sectors radicals” de l’independentisme

Sánchez diu que Catalunya "no es mereix" un líder "que no defensi els seus interessos" a la Conferència de Presidents

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha assegurat aquest dimarts que el president Aragonès està “pres” pels “sectors radicals” de l’independentisme i que per això ha decidit no assistir a la Conferència de Presidents del 30 de juliol a Salamanca. “Necessitem un president valent i el que tenim és un president que està pres dels sectors radicals de l’independentisme”, ha remarcat Sánchez Costa des del Parlament, on s’ha reunit amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs.

El líder de l’entitat constitucionalista ha dit que Catalunya “no es mereix” un president que no vagi a “defensar els seus interessos” a un espai “on es debaten temes econòmics tan importants”. Per Sánchez Costa, Catalunya està “com el Titanic”, enfonsant-se “a nivell econòmic i, en bona mesura, a nivell de convivència social”. “El que necessitem són capitans valents que reflotin el vaixell, i per això no val amagar-se. S’ha de donar la cara, anar als llocs i liderar la Catalunya del futur”, ha continuat.

D’altra banda, el dirigent de SCC ha agraït el “bon to” de la trobada amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb qui han mantingut una trobada d’uns 40 minuts. “És un pas positiu que obri la cambra a totes les sensibilitats, també a aquells que volguem seguir sent part d’Espanya”, ha celebrat.

Tanmateix, ha lamentat que el “regust” de la reunió sigui que Borràs entén Catalunya com una regió “univocal i monolingüe”. Per això, SCC li ha presentat un decàleg “per recuperar la millor Catalunya”, que inclou mesures com la “neutralitat ideològica” de l’Administració, la “igualtat de drets lingüístics” o la “refundació de TV3 com a televisió plural”. El document també inclou el “compromís amb Espanya” i la “promoció de les seves institucions”.

Comentaris

    Goosse 27/07/2021 7:08 pm
    Aviam...Sr. Sanchez Costa, Fernando regió “univocal i monolingüe” ? recuperar la millor Catalunya ? la “neutralitat ideològica” de l’Administració ? la “igualtat de drets lingüístics” ? la “refundació de TV3 com a televisió plural” ? “compromís amb Espanya” ? i “promoció de les seves institucions” ? Será la Nació ubicada en l´antic territori romá de la Tarraconensis la qual va ser al llarg de l´alta edat mitjana la constructora d´Espanya amb capital a Barcelona ?? que de pasada parlaba el principal idioma a l´Europa de Carlomagno ?? i com a mostra escrita contemporánea de l´época, estan els Acords de Estrasburg ?? quan el castellá era una llengua insignificant i bulgar de l´altiplá peninsular ?? Vosté tb deu referirse aquella Catalunya que paga i calla, aumint amb impostos extra qualsevol millora d´infraestructures al territori... ...pero si hem vist neutralitat en les institucions d´aquest Estat ha sigut dues vegades en els darrer 50 anys, els acords politics per "tancar" La sacrosanta Costitució Egpanyola, ben custodiats aquest "acords per l´Ejercit i la G.C. i el televisiu judici a Politics Catalans, deu vosté referirse aquesta NEUTRALITAT.... pero si de derets linguistics parlem, igual que nosaltres financem l´Institu Servent, podrien vostes finançar IEC, així com retornar a la Nació catalana totes les obres d´art en general rapinyades durant segles, com per eixemple les robades al Palau Reial de Valencia, les quals composan més de la meitat del Prado.... Amb aixó de TV3 li dono la raó, que emetin la meitat en castellá i la meitat en catalá, així com a totes les TV´s que emetin dintre del principat així com a tota la Nació catalana amb desconexions a l´Alguer i Catalunya Nord. Jo del compromís amb Hispania.....vist que vostés ens roban l´aire que repirem si poden, el nostre compromís será aquest : "comprometans tots els catalans a independitzarnos l´avans posible de l´Estat d´Espanya que a imatge i semblança de l´élit de Castella han creat, un estat d´ignorants mentiders i envejosos grimpaires maleducats i amorals, dels quals vosté es un dels seus adlátares. I per aqueste raó entenderán vostés que no volguem promoure unes institucions plenes de indesitjables que com a líder veneren al "presunte" corrupte Juan Carlos I......
      Borinot 27/07/2021 8:21 pm
      El fernando aquest, és un franquista, no haver falta decir nada mas

Nou comentari