Sobiranisme civil i institucional fan costat els síndics de l’1-O a l’entrada del jutjat

Entre els assistents hi havia Quim Torra i Roger Torrent

Una hora abans que comenci el judici als síndics del Primer d’Octubre, tot el sobiranisme institucional i civil s’ha concentrat davant de la Ciutat de la Justícia per mostrar la seva solidaritat i el seu suport als acusats. Així, els cinc síndics acusats de desobediència i usurpació de funcions públiques han sentit l’escalfor i el recolzament amb crits de “no esteu sols”. Entre les personalitats polítiques i acadèmiques que s’han concentrat davant la ciutat de la justícia s’hi trobava president Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, diversos consellers, així com presos polítics com ara Raül Romeva i Jordi Sànchez. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, així com una munió de representants electes de junts per Catalunya, ERC i la CUP. Entre els assistents també s’hi han vist els diputats de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas i Francesc de Dalmases i representants del món acadèmic com ara catedràtics de dret com Joan Vintró o catedràtics d’història com Agustí Alcoberro. La vista oral estava prevista a 9.30 del matí i té previstos dos dies de feina. Ara bé, un canvi de jutgessa a darrera hora i una munió de gairebé una vintena de testimonis podria fer llarga aquesta vista oral fins a finals de setmana.

Comentaris

  Gecko 03/03/2021 4:23 pm
  Pareu atenció, i penseu-hi, encara sort que a l'estat espanyol, segons el seu codi penal, convocar un referèndum sense el permís de Madrid, no és cap delicte. Algú s'imagina que haguessin fet els poders espanyols si convocar un referèndum sense permís fos un delicte ? La venjança, l'esperit de revenja, les ganes d'humiliar i de tocar els nassos dels espanyols no té límit. Resta encara més palès que el millor que podem fer és separar-nos de l'estat espanyol i formar un estat propi.
  Espantall 03/03/2021 2:50 pm
  Desprès dels presos polítics ara la fiscalia vol empresonar acadèmics. La marca Espanya té un peu més a Kumbayà que a Europa.
  El abogado, por lo bajini ( con disimulo), se parte de risa. 03/03/2021 12:04 pm
  Yo me llevo la pasta y estos "lelos" se llevarán la inhabilitación para cargo público.; y encima estos "lelos", al igual que él valeroso " maleteroman " quedaron como vulgares cobardes.
  105
  316
  Respon
   Ricard 03/03/2021 1:25 pm
   Si tinguéssim la mateixa mentalitat dels castellans això seria un bany de sang. Afortunadament els catalans som gent civilitzada (els castellans en diuen "covards") i evitem que aquests racistes prenguin mal.
   Avvocato Baggini 03/03/2021 1:08 pm
   Una "argumentació" i unes "conclusions" espanyolistes de nivell de vol ras gallinaci.
  Que fort tu! 03/03/2021 11:38 am
  La democràcia plena té por del que es pugui debatre en un parlament.
  Síndicos cornudos y apaleados 03/03/2021 10:32 am
  Después de dimitir de sus cargos por las elevadísimas multas que les puso el TC, el referendum del 1-O ya estaba muerto al incumplirse la ley del Referendum hecha ad hoc para la ocasión. Encima de cornudos les va tocar pringar ahora por haber incumplido algunas leyes siendo funcionarios. Por cierto, ¿y el Costa?, también era síndico.
   Al de las 10:32 03/03/2021 11:45 am
   ¿Teneis miedo de un referéndum?¿ Porqué os acojona tanto sentir la voluntat de un pueblo? ¿Sabeis lo que represanta una minoria nacional?
    Ricard 03/03/2021 1:47 pm
    Em sap greu haver de dir-t'ho, però una minoria nacional és la que submisament contesta en l'idioma de l'invasor.
    ^ 03/03/2021 1:10 pm
    Teniu por de fer un referèndum ? Perquè us espanta sentit la voluntat d'un poble ? Sabeu què és una nació, de moment, sense estat ?
   Que fort tu! 03/03/2021 11:39 am
   La democràcia plena té por del que es pugui debatre en un parlament.
    Refort 03/03/2021 1:16 pm
    És "plena", és "homologable" i encara és "consolidada"... segons l'espanyolisme més fanfarró i burleta. Quan sentiu o llegiu que a una "democràcia" li han d'afegir tants de qualificatius, desconfieu-ne directament. A la DEMOCRÀCIA no cal posar-li cap adjectiu.
   Jeroni Munyós 03/03/2021 11:07 am
   "Apaleados" un altre capsigrany que troba a mancar la repressió espanyola encara més violenta i aferrissada contra els catalans, dels segles XVIII, XIX i XX. Els catalans hem d'aprofitat els avantatges que ens aporta ésser al segle XXI i el testimoniatge i l'esguard directe de tot el món, per a aconseguir l'alliberament nacional. Som-hi, si molts de catalans ho volem, aconseguirem la independència.

Nou comentari