El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Sindicatura de Comptes diu que De Alfonso va cobrar indegudament 300.000€ d’Antifrau
  • CA

Una auditoria de la Sindicatura de Comptes alerta que l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso hauria cobrat gairebé 300.000 euros indegudament entre el 2011 i el 2016, quan va ser destituït pel Parlament arran de les converses gravades amb l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz sobre l’independentisme català. Segons aquest informe, que en complement un del 2018, De Alfonso hauria cobrat triennis i complements de qualitat que no hauria d’haver cobrat, i apunta la possibilitat que això sigui perseguible judicialment. De fet, la fiscalia ja va traslladar al Tribunal de Comptes alguns d’aquests pagaments sospitosos.

De Alfonso, en situació de serveis especials com a magistrat de l’Audiència de Barcelona, i els altres alts càrrecs d’Antifrau, funcionaris de la Generalitat, tenien dret a percebre els triennis que els corresponien com a funcionaris dels seus cossos respectius, però no els del règim intern del Parlament. Així, entre el 2010 i el 2018, els tres directors que va tenir l’organisme, la directora adjunta, el director d’anàlisi i el director d’investigacions van percebre un total de 232.603 euros en triennis indegudament pagats, dels quals més de 207.000 els va cobrar De Alfonso. El maig del 2018 l’OAC va resoldre la disfunció. A banda, De Alfonso i els altres alts càrrecs van cobrar complements anuals de productivitat, anomenats ‘de qualitat’. L’exdirector hauria cobrat almenys uns 50.000 euros més entre el 2011 i el 2016.

La Sindicatura de Comptes ha analitzat la gestió econòmica i administrativa de l’OAC del 2010 al 2018, ampliant un informe fet el 2018 sobres els números del 2015. Ha trobat diverses irregularitats comptables, de plantilla i contractació, però la majoria ja han estat resoltes des que Miguel Ángel Gimeno va ser designat director el 2016. Segons l’informe emès el 2018 sobre la gestió del 2015, les retribucions del director van ser superiors a les dels consellers de la Generalitat, i la directora adjunta, Teresa Masià, i els directors funcionals van cobrar més que els directors generals de les conselleries. Així, De Alfonso, que va ser nomenat el setembre del 2011, hauria complert el seu vuitè trienni com a jutge el juliol del 2013, i el 2015 va cobrar 56.425 euros extres. Però la Sindicatura considera que el director de l’OAC no té dret a percebre el trienni generat en l’OAC en ser un alt càrrec. Només té dret a rebre set triennis meritats en altres administracions, per tant, hi ha un excés de 49.086 euros, com a conseqüència del fet que s’han considerat set triennis generats en l’Administració de Justícia com si els vuit triennis haguessin estat generats en l’OAC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa