El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón defensa el nivell de restricció de les mesures espanyoles
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit aquest dimarts a defensar les mesures restrictives que ha aplicat el govern espanyol, afirmant que ja són prou dràstiques com per no aplicar encara un confinament total al país. En una roda de premsa posterior a la reunió de seguiment de tècnics del coronavirus, ha afirmat que la situació a Espanya no es pot comparar amb Itàlia o amb la Xina perquè són països diferents en què l’expansió del virus també s’ha comportat de manera diversa.

Simón també ha alertat que quan arribi el moment que la corba de contagis a Espanya es doblegui, la pressió a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals no caurà encara, ja que un pacient triga forces dies a necessitar aquets tipus d’atenció hospitalària un cop ha entrat al centre mèdic. No obstant, s’ha mostrat optimista afirmant que espera que aquesta corba comenci a estabilitzar-se en els propers dies.

 

Pacients que escapen de l’hospital abans d’hora

El comissari principal i director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, també ha alertat que s’han trobat amb casos de pacients atesos a l’hospital que han marxat del centre abans que els professionals de la salut els donessin l’alta mèdica. “Una irresponsabilitat”, ha manifestat, que dona més feina a la policia perquè després s’ha de fer un seguiment del recorregut que ha seguit aquella persona, “començant pel taxi que ha agafat en sortir de l’hospital”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa