El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sí als pressupostos per “unanimitat”
  • CA

L’executiva del PSC ha decidit per “unanimitat” votar favorablement als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2009 que dijous passen el seu darrer tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats. Els vot dels 25 socialistes catalans, malgrat les incompliments del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i la manca d’un acord sobre el nou model de finançament, serà afirmatiu per “responsabilitat”, segons ha explicat el portaveu del PSC, Miquel Iceta.

Iceta, però, també ha volgut llençar certa amenaça als socialistes, intent de demostrar que la veu dels catalans a Madrid no serà sempre d’obediència. Segons el portaveu, si “el Govern no té la voluntat de complir l’Estatut” i no hi ha un acord sobre finançament en la data “improrrogable” del 31 de desembre, les relacions PSC-PSOE “no seran com abans”.

La decisió de recolzar els Pressupost de l’Estat com l’advertència de canviar les relacions organitzatives i orgàniques amb el PSOE s’han aprovat per unanimitat i, per tant, han comptat amb l’aval del conseller d’Economia, Antoni Castells, com del ministre de Treball, Celestino Corbacho. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ni ha estat present a la reunió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa