El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Saura reelegit per presidir ICV tot i l’augment de vots en blanc
  • CA

L’únic candidat a presidir ICV durant els pròxims quatre anys, Joan Saura, ha estat reelegit amb un 83,5% dels vots. En contra n’ha obtingut un 5,6%, i gairebé el doble, un 10,8% dels vots, han estat en blanc. Saura serà proclamat oficialment president el pròxim dilluns durant la reunió de la Secretaria Política, i iniciarà així la seva última legislatura com a president de la formació, tal i com ho delimiten els estatuts.

No serà fins el pròxim cap de setmana, en el marc de la 9a Assemblea d’ICV, que el president donarà a conèixer els membres de la direcció del partit. Per al secretari d’Organització. Màrius Garcia, els resultats consoliden el lideratge de Joan Saura en el si del partit.

En concret, 1.105 adherits han votat a favor de la reelecció de Joan Saura, 147 han optat pel vot en blanc, 75 hi han votat en contra i s’han registrat set vots nuls. Respecte els resultats obtinguts el 2004, Saura ha passat d’un 95% de suport a un 83,5%. Aquesta diferència ha anat a parar als vots en blanc, que el 2004 van representar el 0% dels vots i aquesta vegada el 10,8%. Pel que fa als vots en contra, el percentatge entre les darreres eleccions primàries i les actuals ha estat el mateix.

Màrius Garcia ha rebutjat atribuir aquest augment del vot en blanc a la crida feta pel corrent intern d’ICV anomenat Manifest de Maig al vot en blanc. Segons Garcia, aquest gairebé 11% de vots en blanc és “difícilment atribuïble” a uns o altres, sinó que cal atribuir-lo al debat intern d’idees que tindrà lloc a la 9a Assemblea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa