El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Saura celebra la investigació de Garzón sobre els desapareguts de la Guerra Civil
  • CA

El conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha celebrat que el jutge Baltasar Garzón es declari competent per investigar les desaparicions de la Guerra Civil i el franquisme.

Saura ha valorat com un “salt històric en contra de la impunitat” que el jutge de l’Audiència Nacional hagi autoritzat l’obertura de 19 fosses a tot lEstat en les quals s’estima que hi ha restes de desapareguts entre el 1936 i 1975, entre elles la del poeta Federico García Lorca.

Pel conseller, “es tracta de la primera vegada que la justícia espanyola investiga aquests fets, que els titlla de crims contra la humanitat i assegura que no han prescrit”, ha argumentat en un comunicat.

Saura entén que la qualificació de crims del franquisme com a crims contra la humanitat permet “equiparar per primera vegada la dictadura franquista a altres règims totalitaris”.

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació ja va fer arribar a Garzón el mapa amb 179 fosses detectades a Catalunya i el cens de desapareguts que elabora la Generalitat en col•laboració amb l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa