El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat manté el pla de Nadal però permet que les autonomies siguin “més estrictes”

El Consell Interterritorial de Salut ha acordat mantenir el pla de Nadal però permet que les autonomies siguin “més estrictes” si ho consideren “oportú”. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que les comunitats podran limitar a menys de deu les reunions familiars, restringir més la mobilitat i avançar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre. “Es manté el pla de Nadal però aquells que hagin de ser encara més estrictes poden ser-ho“, ha dit Illa, que ha subratllat que “cal reaccionar a un canvi de tendència que ens preocupa molt”. El ministre de Sanitat ha afirmat en roda de premsa que “les dades no van bé” i, per tant, les autonomies amb un empitjorament han d’actuar amb “rapidesa“, “agilitat” i “contundència“.

Així doncs, segueix vigent el pla acordat el 2 de desembre que fixava el límit de les reunions en un màxim de 10 persones, allargar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre i prohibir moviments entre autonomies durant les festes amb l’excepció de la visita de familiars però s’avala l’enduriment de les mesures.

Illa ha dit que caldrà avaluar-ho tenint en compte els indicadors epidemiològics de cada autonomia i ha remarcat que cal adoptar decisions “tan ràpid com faci falta i amb la contundència necessària” per evitar nous increments.

El ministre de Sanitat ha dit que a la reunió s’ha expressat una “alta preocupació” per la “tendència de creixement de la pandèmia els últims dies” que arriba just abans de l’inici de les festes nadalenques.

En aquest sentit, Illa ha destacat que el pla del 2 de desembre ja implica establir que aquest Nadal cal quedar-se a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa