Sánchez vol reprendre el diàleg amb Catalunya durant el juliol

Adverteix que sent "soroll electoral"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que vol reprendre el diàleg amb Catalunya durant el juliol tal i com s’havia compromès però adverteix que sent “soroll electoral” en relació a la taula de diàleg. Així ho ha apuntat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que es publicarà aquest diumenge, on reitera que la sortida al conflicte català és “diàleg, acord polític i referèndum electoral“. En ser preguntat per la possibilitat d’indultar els presos independentistes, Sánchez ha assenyalat que “les mesures de gràcia estan perfectament definides en la jurisdicció”.

D’altra banda, el president espanyol també ha afirmat que la crisi sanitària no ha separat els membres del seu govern, sinó que més aviat “l’ha unit”. En aquest sentit, el president espanyol reconeix que són dos projectes amb cultures polítiques “completament diferents” però assegura que durant la gestió de la crisi ha sentit “una absoluta i extraordinària lleialtat entre tots els membres” de l’executiu.

Sánchez ha lamenta que algunes formacions hagin fet sevir la pandèmia per deteriorar el govern i assenyala especialment al PP, a qui acusa de “menyscabar l’Estat”. “És impropi d’un partit que tingui sentit d’Estat”, ha criticat, per afegir després que “l’estratègia d’assetjament de la dreta al govern ha fracassat“. D’altra banda, en relació a la sortida de la crisi del coronavirus, Sánchez remarca que “calen més ingressos” perquè l’esforç “no se sosté a mig termini”.

Nou comentari